APF prihvatio ponudu za Fabriku duhana

Bez autora
Apr 09 2010

Komisija Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) prihvatila je jučer jedinu pristiglu ponudu iz inozemstva za prodaju 67 posto državnog kapitala Fabrike duhana Mostar (FDM). Ponudu je dostavila njemačka firma Beauty Case GmbH, koja djeluje unutar multinacionalne kompanije Global Traders iz Holandije, velikog svjetskog proizvođača i distributera cigareta. Sam ponuđač, međutim, Beauty Case GmbH bavi se prodajom i distribucijom kućanskih proizvoda. Kako nam je rečeno u APF-u, ponuda ove njemačke firme ocijenjena je kao formalno ispravna, a naredne sedmice će u Sarajevo biti pozvan predstavnik ponuđača na pregovore o cijeni i drugim uvjetima prodaje Fabrike duhana Mostar.

APF prihvatio ponudu za Fabriku duhanaKomisija Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) prihvatila je jučer jedinu pristiglu ponudu iz inozemstva za prodaju 67 posto državnog kapitala Fabrike duhana Mostar (FDM), potvrđeno je "Avazu" u APF-u.

Kućanski proizvodi

Ponudu je dostavila njemačka firma Beauty Case GmbH, koja djeluje unutar multinacionalne kompanije Global Traders iz Holandije, velikog svjetskog proizvođača i distributera cigareta.

Sam ponuđač, međutim, Beauty Case GmbH bavi se prodajom i distribucijom kućanskih proizvoda. Kako nam je rečeno u APF-u, ponuda ove njemačke firme ocijenjena je kao formalno ispravna, a naredne sedmice će u Sarajevo biti pozvan predstavnik ponuđača na pregovore o cijeni i drugim uvjetima prodaje Fabrike duhana Mostar.

Pomoćnik direktora APF-a Hamdija Kulović rekao je za naš list da će tada kupcima biti data mogućnost da eventualno poprave ponudu, a jučer nam o tome, međutim, ništa nije mogao kazati.

Detalji ugovora

- Kada se kupac izjasni o konačnoj ponudi i ako nam ona bude odgovarala, idemo na zaključenje ugovora. Onda će biti definirani detalji ugovora o prodaji, dogovorene garancije, ugovorne kazne i ostalo - kaže Kulović.

U principu, nakon što se sve zaključi, ovaj predmet neće morati ići na Federalnu vladu, jer je ona već dala saglasnost na metodu prodaje. Odluku o svemu donijet će direktor Agencije za privatizaciju u FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik