Atlantic Grupa zainteresirana za Drogu Kolinsku

Bez autora
Apr 20 2010

Atlantic Grupa predala je neobvezujuću ponudu za preuzimanje slovenske kompanije Droga Kolinska, u većinskom vlasništvu tvrtke Istrabenz. Riječ je o potencijalnoj akviziciji kojom bi Atlantic Grupa postala jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji jugoistočne Europe s više od 650 milijuna eura prometa i 4300 zaposlenika. Droga Kolinska vlasnik je nekoliko regionalnih brendova, kao što su, primjerice, brendovi Argeta, Barcaffe/Grand Kafa, Cockta, Donat Mg, Smoki i Soko Štark. Iz Atlantic Grupe navode kako iza sebe imaju petnaestak uspješnih i strateški promišljenih akvizicija te da od 2001. godine ta kompanija, kombinacijom organskog rasta i akvizicija, sustavno raste dvoznamenkastim stopama. I u kriznoj 2009. godini Atlantic Grupa je, uz otežane uvjete poslovanja, ostvarila rast prihoda od 10,1 posto, uz rast operativne dobiti od 18,9 posto.

Atlantic Grupa zainteresirana za Drogu KolinskuAtlantic Grupa predala je neobvezujuću ponudu za preuzimanje slovenske kompanije Droga Kolinska, u većinskom vlasništvu tvrtke Istrabenz.

Iz Atlantica ističu kako je riječ o potencijalnoj akviziciji kojom bi Atlantic Grupa postala jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji jugoistočne Europe s više od 650 milijuna eura prometa i 4300 zaposlenika.

Droga Kolinska vlasnik je nekoliko regionalnih brendova, kao što su, primjerice, brendovi Argeta, Barcaffe/Grand Kafa, Cockta, Donat Mg, Smoki i Soko Štark.

Iz Atlantic Grupe također navode kako iza sebe imaju petnaestak uspješnih i strateški promišljenih akvizicija te da od 2001. godine ta kompanija, kombinacijom organskog rasta i akvizicija, sustavno raste dvoznamenkastim stopama.

I u kriznoj 2009. godini Atlantic Grupa je, uz otežane uvjete poslovanja, ostvarila rast prihoda od 10,1 posto, uz rast operativne dobiti od 18,9 posto, navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik