Atlantic najavio ponudu za Kalničke vode

Bez autora
Oct 05 2010

Nakon što su prošlog tjedna od Badela 1862 kupili 96,73 posto dionica tvrtke Kalničke vode Bionatura, u utorak je Atlantic Grupa putem Zagrebačke burze obavijestila dioničare da su u obvezi objavljivanja javne ponude za otkup ostatka dionica. S obzirom na to da se Kalničkim vodama ne trguje na Zagrebačkoj burzi, referentna cijena u ponudi za preuzimanje bit će cijena stjecanja, odnosno cijena koju je Atlantic platio za većinski paket Badelu 1862, a riječ je o iznosu od 28,71 kune po dionici. Slijedom toga, Atlantic će ostatku dioničara, ako prihvate javnu ponudu, morati isplatiti iznos od 2,7 milijuna kuna kako bi postao jedini vlasnik Kalničkih voda. U vlasničkoj strukturi kompanije nalaze se mahom mali dioničari, od kojih je jedna i sadašnja predsjednica Uprave Badela 1862 Zvjezdana Blažić te jedan skrbnički račun na kojemu se nalazi 20.000 dionica.

Atlantic najavio ponudu za Kalničke vodeNakon što su prošlog tjedna od Badela 1862 kupili 96,73 posto dionica tvrtke Kalničke vode Bionatura, u utorak je Atlantic Grupa putem Zagrebačke burze obavijestila dioničare da su u obvezi objavljivanja javne ponude za otkup ostatka dionica.

S obzirom na to da se Kalničkim vodama ne trguje na Zagrebačkoj burzi, referentna cijena u ponudi za preuzimanje bit će cijena stjecanja, odnosno cijena koju je Atlantic platio za većinski paket Badelu 1862, a riječ je o iznosu od 28,71 kune po dionici. Slijedom toga, Atlantic će ostatku dioničara, ako prihvate javnu ponudu, morati isplatiti iznos od 2,7 milijuna kuna kako bi postao jedini vlasnik Kalničkih voda.

U vlasničkoj strukturi kompanije nalaze se mahom mali dioničari, od kojih je jedna i sadašnja predsjednica Uprave Badela 1862 Zvjezdana Blažić te jedan skrbnički račun na kojemu se nalazi 20.000 dionica. Kako su najavili prilikom preuzimanja, Atlantic Grupa namjerava Kalničke vode integrirati u svoju diviziju Zdravlje i njega (kojoj, među ostalima, pripada i Cedevita).

Cedevita GO!, koja se do sada u Kalničkim vodama punila uslužno, dobiva novi zamah objedinjavanjem cjelokupnog procesa proizvodnje unutar kompanije te novim mogućnostima rasta koje proizlaze iz sinergija dviju kompanija. Dodatne nezanemarive mogućnosti rasta otvaraju se ulaskom u proizvodnju i distribuciju galonskih pakiranja izvorske vode, kao rastućeg segmenta u poslovanju s vodom. Prostor za sinergije s ostalim segmentima poslovanja Atlantic Grupe to su veće ako se u obzir uzme mogućnost razvoja direktnoga kanala distribucije prema krajnjem potrošaču.

Dionica Atlantic Grupe jedna je od rijetkih koja u posljednjih nekoliko mjeseci u otužnoj trgovini na ZSE-u iskazuje kakav-takav rast, što je posljedica preuzimanja Droge Kolinske, ali i Kalničkih voda. Ipak, trenutačna cijena od 816 kuna još uvijek je daleko od one iz javne ponude, kada su institucionalni ulagači i mali dioničari Atlantic kupovali po 965 kuna po dionici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik