Čakovečki autobusni kolodvor ide na bubanj

Bez autora
Nov 10 2010

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu održat će se 11. studenog javna dražba zgrade i zemljišta Autobusnog kolodvora u Čakovcu procijenjene vrijednosti 10,8 milijuna kuna. Zgrada i zemljište kolodvora nalazi se na površini od 5,5 tisuća četvornih metara i u vlasništvu je Autobusnog prometa Varaždin koji je od veljače prošle godine u stečaju. Postupak stečaja tog najjačeg županijskog autobusnog prijevoznika provodi stečajni upravitelj Velimir Slamar, a tvrtka iako u stečaju, posluje s dobiti. Dobit je za 2009. iznosila 4 milijuna kuna. U AP Varaždinu je zaposleno 380 ljudi, a od 1. rujna ove godine preuzeti su i poslovi gradskog prijevoza od tvrtke Varaždin bus d.o.o. koja je također završila u stečaju. Vjerovnici AP Varaždina još su se lani u prosincu odlučili da se u okviru stečajnog postupka pokrene prodaja autobusnih kolodvora u Čakovcu, Ludbregu i Murskom Središću koji je u međuvremenu kupio grad Mursko Središće. Pravo sudjelovanja na dražbi imaju one osobe koje su prethodno dale jamčevinu od 10% od početne cijene dva dana prije ročišta.

Čakovečki autobusni kolodvor ide na bubanjNa Trgovačkom sudu u Varaždinu održat će se 11. studenog javna dražba zgrade i zemljišta Autobusnog kolodvora u Čakovcu procijenjene vrijednosti 10,8 milijuna kuna.

Zgrada i zemljište kolodvora nalazi se na površini od 5,5 tisuća četvornih metara i u vlasništvu je Autobusnog prometa Varaždin koji je od veljače prošle godine u stečaju. Postupak stečaja tog najjačeg županijskog autobusnog prijevoznika provodi stečajni upravitelj Velimir Slamar, a tvrtka iako u stečaju, posluje s dobiti. Dobit je za 2009. iznosila 4 milijuna kuna.

U AP Varaždinu je zaposleno 380 ljudi, a od 1. rujna ove godine preuzeti su i poslovi gradskog prijevoza od tvrtke Varaždin bus d.o.o. koja je također završila u stečaju, izjavio je Siniša Miličić, predsjenik Regionalnog industrijskog sindikata koji zastupa radnike. Vjerovnici AP Varaždina još su se lani u prosincu odlučili da se u okviru stečajnog postupka pokrene prodaja autobusnih kolodvora u Čakovcu, Ludbregu i Murskom Središću koji je u međuvremenu kupio grad Mursko Središće.

Pravo sudjelovanja na dražbi imaju one osobe koje su prethodno dale jamčevinu od 10% od početne cijene dva dana prije ročišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik