Češko-crnogorski partneri ponudili 10 miliona za akcije Instituta

Bez autora
Jan 20 2019

Konzorcijum češke kompanije Philibert i petrovačkog hotelsko-turističkog preduzeća Vile Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, ponudio je deset miliona eura za 56,5 odsto državnih akcija Instituta "Simo Milošević" u Igalu. U narednih pet godina investiraće 27,94 miliona eura, od čega bi 22 miliona išlo na rekonstrukciju objekata, a ostatak za medicinsku opremu, saopšteno je na pressu nakon otvaranja njihove, inače, jedine pristigle ponude na tenderu za prodaju državnog paketa akcija u Institutu. Partneri su kazali novinarima i da će poštovati sve obaveze prema radnicima. Inače, HTP Vile Oliva je krajem avgusta prošle godine kupila na Montenegroberzi blizu 26 odsto ili 99,19 hiljada državnih akcija Instituta Igalo za 2,8 miliona eura, koje su bile vlansištvo Vlade Srbije.

Češko-crnogorski partneri ponudili 10 miliona za akcije InstitutaKonzorcijum češke kompanije Philibert i petrovačkog hotelsko-turističkog preduzeća Vile Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, ponudio je deset miliona eura za 56,5 odsto državnih akcija Instituta "Simo Milošević" u Igalu.

U narednih pet godina investiraće 27,94 miliona eura, od čega bi 22 miliona išlo na rekonstrukciju objekata, a ostatak za medicinsku opremu, saopšteno je na pressu nakon otvaranja njihove, inače, jedine pristigle ponude na tenderu za prodaju državnog paketa akcija u Institutu.

Partneri su kazali novinarima i da će poštovati sve obaveze prema radnicima.

Inače, HTP Vile Oliva je krajem avgusta prošle godine kupila na Montenegroberzi blizu 26 odsto ili 99,19 hiljada državnih akcija Instituta Igalo za 2,8 miliona eura, koje su bile vlansištvo Vlade Srbije.

Ukoliko bude prihvaćena njihova ponuna na tenderu, češko-crnogorski konzorcijum imao bi oko 77% odsto akcija Instituta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik