Đakovština d.d.: Prodaja imovine prema tehnološkim cjelinama

Bez autora
May 09 2010

Odbor vjerovnika Đakovštine d.d. u stečaju donio je odluku da se imovina tvrtke, koja je procijenjena na 283 milijuna kuna, što će ujedno biti i početna cijena, proda po tehnološkim cjelinama unutar proizvodnoga kruga, a ostala imovina pojedinačno. U skladu s procjenom, početna cijena Sjemenarstva je 17,1 milijun kuna, Tene, odnosno Tovke 116,5 te Silosa i Mlinova 121,7 milijuna kuna. Osim toga, na prodaji je i Stanica za tehnički pregled, poslovni prostor u Đakovu, Zagrebu i Piškorevcima. Natječaj bi trebao biti objavljen potkraj svibnja. Ako ne uspije prodaja u prvom natječaju, ista cijena se ponavlja u drugom, a ne uspije li prodaja ni tada, Odbor vjerovnika donosi odluku o novoj cijeni. Prema Zakonu o stečaju, od prodaje imovine namiruju se razlučni vjerovnici, a to su radnici i banke. Prodaja imovine Đakovštine d.d. u stečaju obavit će se javnom dražbom, a očekuje se da bi to moglo biti do 10. lipnja.

Đakovština d.d.: Prodaja imovine prema tehnološkim cjelinamaOdbor vjerovnika Đakovštine d.d. u stečaju donio je odluku da se imovina tvrtke, koja je procijenjena na 283 milijuna kuna, što će ujedno biti i početna cijena, proda po tehnološkim cjelinama unutar proizvodnoga kruga, a ostala imovina pojedinačno.

U skladu s procjenom, početna cijena Sjemenarstva je 17,1 milijun kuna, Tene, odnosno Tovke 116,5 te Silosa i Mlinova 121,7 milijuna kuna. Osim toga, na prodaji je i Stanica za tehnički pregled, poslovni prostor u Đakovu, Zagrebu i Piškorevcima. Natječaj bi, kako najavljuje stečajni upravitelj Perica Mitrović, trebao biti objavljen potkraj svibnja. Ako ne uspije prodaja u prvom natječaju, ista cijena se ponavlja u drugom, a ne uspije li prodaja ni tada, Odbor vjerovnika donosi odluku o novoj cijeni. Prema Zakonu o stečaju, od prodaje imovine namiruju se razlučni vjerovnici, a to su radnici i banke.

Prodaja imovine Đakovštine d.d. u stečaju obavit će se javnom dražbom, a očekuje se da bi to moglo biti do 10. lipnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik