Deo kapitala Ikarbusa biće prodato na tenderu

Bez autora
Sep 27 2010

Deo kapitala Ikarbusa biće prodato na tenderu i zatim će biti formirano zajedničko preduzeće Vlade Srbije i strateškog partnera. Čitav posao trebalo bi da bude završen do 1. janurau 2011. godine. Nije precizirano koliki deo Ikarbusa će biti prodat, ni kada će biti raspisan tender.Prema Memorandumu o razumevanju, koji su potpisali Ministarstvo ekonomije Srbije i VDL, holandska kompanija namerava da kupi deo Ikarbusa, a zatim sa Vladom Srbije osnuje zajedničko preduzeće koje će se zvati VDL bus Srbija.

Deo kapitala Ikarbusa biće prodato na tenderuDeo kapitala Ikarbusa biće prodato na tenderu i zatim će biti formirano zajedničko preduzeće Vlade Srbije i strateškog partnera, izavio je vršilac dužnosti generalnog direktora te fabrike autobusa Aleksandar Vićentić.

"Čitav posao trebalo bi da bude završen do 1. janurau 2011. godine", kazao je on u intervjuu agenciji Beta, ali nije mogao da precizira koliki deo Ikarbusa će biti prodat, ni kada će biti raspisan tender.

Vićentić je naveo da prema Memorandumu o razumevanju, koji su potpisali Ministarstvo ekonomije Srbije i VDL, holandska kompanija namerava da kupi deo Ikarbusa, a zatim sa Vladom Srbije osnuje zajedničko preduzeće koje će se zvati VDL bus Srbija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik