Fabrika čokolade "Simka" ponuđena na prodaju

Bez autora
Feb 23 2021

Industrija hrane "Dunja" iz Beograda, u čijem sastavu je i nekadašnja velika fabrika čokolade "Simka" iz Vranja, ponuđena je na prodaju.

Beogradska Industrija hrane "Dunja" u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice za 187,8 miliona dinara, a njena imovina je fabrika čokalade "Simka" u Vranju, objavio je danas stečajni upravnik.

Fabrika "Simka" u industrijskoj zoni Vranje se razvija od 1997. godine a konditorsku proizvodnju obavlja u kompleksu objekata koji se prostiru na 5,2 hiljada kvadratnih metara.

Kompleks koji je vanknjižnom vlasništvu beogradske "Dunje" opremljen je za proizvodnju po najsavremenijim tehnološkim standardima.

Firma "Dunja", odnosno fabrika "Simka", prodaju se javnim nadmetanjem koje je zakazano za 30. mart, a depozit za učešće iznosi 75,1 miliona dinara.

Delatnost firme "Dunja" je proizvodnja kakaa, čokolade i konditorskih proizvoda, a u stečaju se nalazi od marta 2020. godine.

Nekada omiljena čokolada


Čokolada Simka pravila se po originalnoj švajcarskoj recepturi i postala nadaleko prepoznatljiv brend. Bila je među najbolje prodavanim čokoladama na domaćem tržištu.

Mnogobrojna istraživanja su pokazala da je SIMKA bila omiljena čokolada medu potrošačima koji su je ocenjivali kao čokoladu vrhunskog kvaliteta. O kvalitetu čokolada svedočili su osvojeni pehari i mnogobrojne medalje kojima se SIMKA ovenčala tokom nekoliko godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik