Fabrika mineralne vode na aukciji

Bez autora
Sep 02 2010

Fabrika mineralne vode "Milan Toplica" iz Tulara kod Prokuplja u narednih desetak dana biće ponuđena na aukciji a početna cena je 162 miliona dinara. Ova fabrika je privatizovana 2005. godine, kada je za 6.600.000 dinara kupio konzorcijum "Atlas sistem", u koji su ušli "Eko produkt" i "C market". Zbog neispunjavanja ugvornih obaveza Agencija za privatizaciju je 2008. godine raskinula kupoprodajni ugovor a radnici su zatražili uvođenje stečaja kako bi se zaštitila imovina preduzeća. Stečaj je uveden u oktobru 2009. godine. Fabrika "Milan Toplica" ne radi od 2002. godine a mineralna voda sa izvora već osam godina neiskorišćena otiče u Toplicu. Većina od 177 radnika očekuje da im se po osnovu uvođenja stečaja isplati devet minimalnih zarada...

Fabrika mineralne vode na aukcijiFabrika mineralne vode "Milan Toplica" iz Tulara kod Prokuplja u narednih desetak dana biće ponuđena na aukciji a početna cena je 162 miliona dinara, izjavio je agenciji Beta predsednik skupštine poverioca fabrike Vidoje Savić.

On je kazao da je ova fabrika privatizovana 2005. godine, kada je za 6.600.000 dinara kupio konzorcijum "Atlas sistem", u koji su ušli "Eko produkt" i "C market".

Zbog neispunjavanja ugvornih obaveza Agencija za privatizaciju je 2008. godine raskinula kupoprodajni ugovor a radnici su zatražili uvođenje stečaja kako bi se zaštitila imovina preduzeća.

Stečaj je uveden u oktobru 2009. godine. Savić je kazao da fabrika "Milan Toplica" ne radi od 2002. godine a da mineralna voda sa izvora već osam godina neiskorišćena otiče u Toplicu. On je kazao i da većina od 177 radnika očekuje da im se po osnovu uvođenja stečaja isplati devet minimalnih zarada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik