Firma JIL želi preuzeti bijeljinski Komunalac

Bez autora
Dec 01 2010

Mjesec prije prelaska bijeljinskog Komunalca u nadležnost lokalne zajednice, poznata je firma koja je ponudila dokapitalizaciju tog preduzeća sa 130 zaposlenih i kapitalom procijenjenim na četiri miliona KM. Riječ je privatnoj firmi JIL, ali detalji ponude za dokapitalizaciju još nisu poznati. Saznajemo da je firma registrirana 28. januara 2005. godine, a kao vlasnik je naveden Jovan Čurčić. Nezvanično, identična firma postoji i u Portorožu, Slovenija, kao firma majka. Čurčić je u Semberiji, ali i šire, poznat kao vlasnik hotela "Šico" i više vrijednih poslovnih objekata u centru Bijeljine. Načelnik općine Bijeljina Mićo Mićić još nije dobio odgovor o navedenim namjerama iako je prije sedam dana uputio zahtjeve Komunalcu i Investiciono-razvojnoj banci RS. Više detalja nije se moglo dobiti ni od Stoje Vukičević, direktorice Komunalca, koja je istakla da je za preduzeće nadležno ministarstvo građevinarstva, prostornog planiranja i ekologije, te da bi promjene vlasničke strukture morale ići uz odobrenje Vlade RS.

Firma JIL želi preuzeti bijeljinski KomunalacMjesec prije prelaska bijeljinskog Komunalca u nadležnost lokalne zajednice, poznata je firma koja je ponudila dokapitalizaciju tog preduzeća sa 130 zaposlenih i kapitalom procijenjenim na četiri miliona KM.

Riječ je privatnoj firmi JIL, ali detalji ponude za dokapitalizaciju još nisu poznati. Saznajemo da je firma registrirana 28. januara 2005. godine, a kao vlasnik je naveden Jovan Čurčić. Nezvanično, identična firma postoji i u Portorožu, Slovenija, kao firma majka. Čurčić je u Semberiji, ali i šire, poznat kao vlasnik hotela "Šico" i više vrijednih poslovnih objekata u centru Bijeljine.

Načelnik općine Bijeljina Mićo Mićić još nije dobio odgovor o navedenim namjerama iako je prije sedam dana uputio zahtjeve Komunalcu i Investiciono-razvojnoj banci RS. Više detalja nije se moglo dobiti ni od Stoje Vukičević, direktorice Komunalca, koja je istakla da je za preduzeće nadležno ministarstvo građevinarstva, prostornog planiranja i ekologije, te da bi promjene vlasničke strukture morale ići uz odobrenje Vlade RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik