“Galenika” se još neće prodavati

Bez autora
May 03 2010

Beogradska fabrika lekova “Galenika” neće se, do daljeg, prodavati, jer nisu stigle dovoljno kvalitetne ponude od potencijalnih kupaca. Na u petak zaključenom neobavezujućem tenderu za prodaju “Galenike” stigle su samo dve ponude. Za naše farmaceute zainteresovana je indijska fabrika lekova “Suraja farmasjutikals” i kiparski investicioni fond “RPG partners”. “Suraja farmasjutikals” je osnovana 1992. godine. Proizvodi i prodaje lekove širom sveta. Jedna je od glavnih izvoznika “mentol” supstance. Snabdeva klijente u 90 zemalja sveta. “RPG partners” formiran je 2007. u Nikoziji i deo je “Bakala Krosroads Investment grupe”. Osnovan je za ulaganja u centralnoj i istočnoj Evropi. Dokumentaciju su otkupile još dve farmaceutske kuće - “Astra Zeneka” iz Velike Britanije i grčki “Alapis”. U međuvremenu su, međutim, odustali od učešća u neobavezujućem tenderu.

“Galenika” se još neće prodavatiBeogradska fabrika lekova “Galenika” neće se, do daljeg, prodavati, jer nisu stigle dovoljno kvalitetne ponude od potencijalnih kupaca - kazao je za “Novosti” Mlađan Dinkić, ministar ekonomije u Vladi Srbije.

Na u petak zaključenom neobavezujućem tenderu za prodaju “Galenike” stigle su samo dve ponude. Za naše farmaceute zainteresovana je indijska fabrika lekova “Suraja farmasjutikals” i kiparski investicioni fond “RPG partners”.

“Suraja farmasjutikals” je osnovana 1992. godine. Proizvodi i prodaje lekove širom sveta. Jedna je od glavnih izvoznika “mentol” supstance. Snabdeva klijente u 90 zemalja sveta. “RPG partners” formiran je 2007. u Nikoziji i deo je “Bakala Krosroads Investment grupe”. Osnovan je za ulaganja u centralnoj i istočnoj Evropi.

Dokumentaciju su otkupile još dve farmaceutske kuće - “Astra Zeneka” iz Velike Britanije i grčki “Alapis”. U međuvremenu su, međutim, odustali od učešća u neobavezujućem tenderu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik