Gazdi rok još dva dana

Bez autora
Oct 18 2010

Pjer Vernizo, kupac Fabrike za konzerviranje voća i povrća i plantaže Poljoprivrednog kombinata “Delišes” u Vladičinom Hanu, ima još dva dana da uplati novac za kupljenu celinu. Francuz je deo “Delišesa” letos putem javne pogodbe, kao jedini ponuđač, kupio fabriku i plantažu po početnoj ceni od 490.000 evra. Međutim, do ugovorenog roka, sem depozita od 10 odsto, kupac nije uplatio ni dinara više. Novi vlasnik je imao rok da do 1. oktobra ove godine izmiri kupoprodajnu cenu, ali to nije učinio. Nakon konsultacija sa Agencijom za privatizaciju, Skupština “Delišesa” je donela odluku da Francuzu produži rok do 20. oktobra. U tom preduzeću, kao i u lokalnoj vlasti, nema velikog optimizma da će kupac ispuniti kupoprodajni ugovor i platiti dogovorenu cenu. Ukoliko tako bude niko ne prognozira šta će dalje biti sa tom celinom preduzeća. Mada je bilo najava da bi privatizacijom “Delišesa” do posla došlo oko 300 radnika, što je veoma značajno s obzirom na to da je na tržištu rada oko 4.000 nezaposlenih, sada i preostalih 29 radnika sa neizvesnošću čeka 20. oktobar.

Gazdi rok još dva danaPjer Vernizo, kupac Fabrike za konzerviranje voća i povrća i plantaže Poljoprivrednog kombinata “Delišes” u Vladičinom Hanu, ima još dva dana da uplati novac za kupljenu celinu.

Francuz je deo “Delišesa” letos putem javne pogodbe, kao jedini ponuđač, kupio fabriku i plantažu po početnoj ceni od 490.000 evra. Međutim, do ugovorenog roka, sem depozita od 10 odsto, kupac nije uplatio ni dinara više.

- Novi vlasnik je imao rok da do 1. oktobra ove godine izmiri kupoprodajnu cenu, ali to nije učinio. Nakon konsultacija sa Agencijom za privatizaciju, Skupština “Delišesa” je donela odluku da Francuzu produži rok do 20. oktobra - rekao nam je Boža Momčilović, predsednik Skupštine “Delišesa”.

U tom preduzeću, kao i u lokalnoj vlasti, nema velikog optimizma da će kupac ispuniti kupoprodajni ugovor i platiti dogovorenu cenu. Ukoliko tako bude niko ne prognozira šta će dalje biti sa tom celinom preduzeća. Mada je bilo najava da bi privatizacijom “Delišesa” do posla došlo oko 300 radnika, što je veoma značajno s obzirom na to da je na tržištu rada oko 4.000 nezaposlenih, sada i preostalih 29 radnika sa neizvesnošću čeka 20. oktobar.

U “Delišesu”, koji je inače već oko šest godina u restrukturiranju, ostala je neprivatizovana i Fabrika sokova u obližnjem selu, Lepenica. Nezvanično, za nju ima interesovanja kao i za nekadašnju Fabriku mleka, koju je “Delišes” početkom ove decenije izgubio zbog neplaćene hipoteke i sada je u stečaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik