HFP: natječaji za hotele Živogošće i Podgora do 9. kolovoza

Bez autora
Jun 09 2010

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) do 9. kolovoza ove godine provodi natječaj za prikupljanje ponuda za kupnju većinskih dioničkih udjela iz državnog portfelja u dvije hotelske tvrtke na makarskoj rivijeri hotelima Živogošće i Podgora. Ti su natječaji (javni pozivi) objavljeni danas u dnevnom tisku i na web stranicama HFP-a temeljem odluka Upravnog odbora HFP-a, a krajnji rok za dostavu ponuda je do 14 sati 9. kolovoza. To su ujedno sedmi natječaji za te tvrtke u zadnjih nekoliko godina, pri čemu je sada za većinske dioničke udjele u tim tvrtkama početna tražena cijena smanjena na po pet posto od njihove nominalne vrijednosti. Tako se za 75,21 posto dionica Hotela Živogošće traži 4,2 milijuna kuna, a za 55,67 posto dionica Hotela Podgora 3,7 milijuna kuna. Uz cijenu potencijalni ponuditelji moraju zadovoljiti i niz drugih obveznih uvjeta natječaja, među kojima zadržati djelatnost tvrtki te zatečeni broj zaposlenih na dvije godine (njih 85 u Živogošću i 115 u Podgori) i/ili provesti program zbrinjavanja eventualnog viška.

HFP: natječaji za hotele Živogošće i Podgora do 9. kolovozaHrvatski fond za privatizaciju (HFP) do 9. kolovoza ove godine provodi natječaj za prikupljanje ponuda za kupnju većinskih dioničkih udjela iz državnog portfelja u dvije hotelske tvrtke na makarskoj rivijeri hotelima Živogošće i Podgora.

Ti su natječaji (javni pozivi) objavljeni danas u dnevnom tisku i na web stranicama HFP-a temeljem odluka Upravnog odbora HFP-a, a krajnji rok za dostavu ponuda je do 14 sati 9. kolovoza.

To su ujedno sedmi natječaji za te tvrtke u zadnjih nekoliko godina, pri čemu je sada za većinske dioničke udjele u tim tvrtkama početna tražena cijena smanjena na po pet posto od njihove nominalne vrijednosti.

Tako se za 75,21 posto dionica Hotela Živogošće traži 4,2 milijuna kuna, a za 55,67 posto dionica Hotela Podgora 3,7 milijuna kuna.

Uz cijenu potencijalni ponuditelji moraju zadovoljiti i niz drugih obveznih uvjeta natječaja, među kojima zadržati djelatnost tvrtki te zatečeni broj zaposlenih na dvije godine (njih 85 u Živogošću i 115 u Podgori) i/ili provesti program zbrinjavanja eventualnog viška.

Trebaju dostaviti poslovni s investicijskim planom za narednih pet godina, te podmiriti sve dospjele obveze pokrivene državnim jamstvima u roku od 60 dana od sklapanja ugovora, kao i preuzeti obvezu plaćanja nedospjelih i svih ostalih dospjelih obveza prema svim drugim vjerovnicima.

U natječaju se navodi da su ukupna aktiva i obveze Hotela Živogošće prema podacima Uprave na dan 31. prosinca 2009. iznosile po 132,2 milijuna kuna, dok je ukupna aktiva Hotela Podgora bila 262,1 milijun kuna, a ukupne obveze 133,8 milijuna kuna.

U natječaju se navodi da ponudi obvezno treba priložiti i ponudbeno jamstvo u iznosu 2 posto od početne tražene cijene, jer bez toga ponude neće biti razmatrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik