HFP: za Modru Špilju ponuda varaždinske tvrtke T7 Vis d.o.o.

Bez autora
Jul 26 2010

Varaždinska tvrtka T7 VIS d.o.o. jedina je dostavila punudu Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) na natječaj za kupnju 42,59 dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Modra Špilja iz Komiže s otoka Visa nudeći za taj dionički paket početnu traženu cijenu od 2,36 milijuna kuna, koju će platiti uz uvjet da se Modroj Špilji jednokratno otpišu državna potraživanja. Utvrdilo je to danas HFP-ovo Povjerenstvo za otvaranje ponuda po isteku roka za predaju ponuda na taj natječaj. Prvobitni rok za predaju ponudu na taj natječaj bio je 2. srpnja, ali je kasnije produljen do danas, do 14 sati. Pregledavši pristiglu ponudu HFP-ovo je Povjerenstvo utvrdilo da sadržava sve elemente sukladno natječaju te da slijedi njena analiza. Osim cijene za 42,59 posto dionica Modre Špilje od 2,36 milijuna kuna (što je 30 posto nominalne vrijednosti tih dionica u državnom portfelju), tvrtka T7 VIS ponudila je i traženi program ulaganja te poslovni plan po kojem u tu komišku tvrtku planira u idućih pet godina ulaganje dokapitalizacijom od 30 milijuna kuna iz vlastitih sredstava.

HFP: za Modru Špilju ponuda varaždinske tvrtke T7 Vis d.o.o.Varaždinska tvrtka T7 VIS d.o.o. jedina je dostavila punudu Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) na natječaj za kupnju 42,59 dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Modra Špilja iz Komiže s otoka Visa nudeći za taj dionički paket početnu traženu cijenu od 2,36 milijuna kuna, koju će platiti uz uvjet da se Modroj Špilji jednokratno otpišu državna potraživanja.

Utvrdilo je to danas HFP-ovo Povjerenstvo za otvaranje ponuda po isteku roka za predaju ponuda na taj natječaj. Prvobitni rok za predaju ponudu na taj natječaj bio je 2. srpnja, ali je kasnije produljen do danas, do 14 sati.

Pregledavši pristiglu ponudu HFP-ovo je Povjerenstvo utvrdilo da sadržava sve elemente sukladno natječaju te da slijedi njena analiza.

Osim cijene za 42,59 posto dionica Modre Špilje od 2,36 milijuna kuna (što je 30 posto nominalne vrijednosti tih dionica u državnom portfelju), tvrtka T7 VIS ponudila je i traženi program ulaganja te poslovni plan po kojem u tu komišku tvrtku planira u idućih pet godina ulaganje dokapitalizacijom od 30 milijuna kuna iz vlastitih sredstava.

Naveli su i da drugim planom dokapitalizacije u sedam godina predviđaju ulaganje od sedam milijuna kuna u edukaciju zaposlenika, jer Modru Špilju i pripadajući Hotel Biševo u Komiži žele dići na razinu pet zvjezdica te među ostalim pridonijeti i revitalizaciji viškog aerodroma.

Za ta ulaganja, kao i za zadržavanje broja zaposlenih (42 s danom 31. prosinca 2009.) na dvije godine te zapošljavanje još 60 novih ponudili su korporativno jamstvo.

U ponudi su naznačili i da neće preuzeti niti jednu obvezu Modre Špilje spram države nego da one ostaju na teret same tvrtke, vjerujući da će se te obveze, kako su kazali predstavnici ponuditelja na otvaranju ponuda, servisirati putem ulaganja i iz budućeg poslovanja.

Ukupne su obveze Modre Špilje s danom 31. prosinca 2009. prema državi i drugima iznosile 56,46 milijuna kuna, dok je ukupna aktiva bila 69,24 milijuna kuna.

Tvrtka T7 Vis d.o.o. za proizvodnju, istraživanje i usluge dio je T7 Grupe u sklopu koje posluje sedam tvrtki različitih djelatnosti, među kojima su i tekstilna Vis, Patting za proizvodnju i distribuciju motornih ulja te avio kompanija Wineair.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik