HGspot prodaje središnju zgradu u Utrini da smanji dug Zabi

Bez autora
Nov 15 2010

HGspot je uspješno završio pregovore s devet od 12 vlasnika komercijalnih zapisa, s dva vjerovnika slijedi još dovršetak tehničkih detalja, a očekuje se i završetak pregovora s najvećim vjerovnikom – Zagrebačkom bankom. Svi pregovori moraju završiti do kraja mjeseca, kada istječu bankarska jamstva prema dva najveća dobavljača. Uprava je čvrsto uvjerena da će pregovori s vjerovnicima biti uspješno privedeni kraju. Direktor HGspota očekuje pozitivan EBIT u sljedećih nekoliko godina, ali i negativan neto profit zbog visokog iznosa glavnice duga. Zagrebačka banka najveći je kreditor HGspota s otprilike 150 milijuna kuna, dok se 40 milijuna odnosi na dug na temelju komercijalnih zapisa ostalih banaka. Nedavno je savjetnik uprave HGspota Hrvoje Prpić istaknuo kako se dug uz kamate može vratiti samo uz tjedni promet od tri milijuna kuna, a on je trenutačno dva milijuna. Poslovanje HGspota je stabilno, ali “na granici”.

HGspot prodaje središnju zgradu u Utrini da smanji dug ZabiHGspot je uspješno završio pregovore s devet od 12 vlasnika komercijalnih zapisa, s dva vjerovnika slijedi još dovršetak tehničkih detalja, a očekuje se i završetak pregovora s najvećim vjerovnikom – Zagrebačkom bankom, izvijestili su danas iz tvrtke.

– Svi pregovori moraju završiti do kraja mjeseca, kada istječu bankarska jamstva prema dva najveća dobavljača. Uprava je čvrsto uvjerena da će pregovori s vjerovnicima biti uspješno privedeni kraju – izvijestio je Zagrebačku burzu predsjednik uprave HGspota Goran Česnovar.

Direktor HGspota očekuje pozitivan EBIT u sljedećih nekoliko godina, ali i negativan neto profit zbog visokog iznosa glavnice duga. Zagrebačka banka najveći je kreditor HGspota s otprilike 150 milijuna kuna, dok se 40 milijuna odnosi na dug na temelju komercijalnih zapisa ostalih banaka. Nedavno je savjetnik uprave HGspota Hrvoje Prpić istaknuo kako se dug uz kamate može vratiti samo uz tjedni promet od tri milijuna kuna, a on je trenutačno dva milijuna. Poslovanje HGspota je stabilno, ali “na granici”, kazao je Prpić.

Jedino je rješenje da se vrati golem dug prodaja središnje zgrade kompanije u Zagrebu i njezino uzimanje u najam.

– Nastavlja se provođenje plana restrukturiranja, pa se tako u sljedećoj godini očekuje prodaja i leasing back poslovne zgrade u Utrinama, čime bi se smanjio dug prema najvećem vjerovniku Zagrebačkoj banci – istakao je Goran Česnovar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik