Kanađani hoće da kupe Energoprojekt

Bez autora
Nov 08 2010

Kanadski Lavalin koji je interesovanje za Energoprojekt pokazao početkom ove godine i dalje je zainteresovan za kupovinu paketa akcija od države. Ponudu za razgovore sa Lavalinom kao četvrtorangirane firme u svetu u branši ne treba odbiti. Dobrodošli su partneri čije su delatnosti kompatibilne s Energoprojektom, sa finansijskim sredstvima za razvoj i koji mogu da obezbede potencijal za rast prihoda veći od pet odsto godišnje, uz brigu o zaposlenima. Pristup podacima kompanije do sada nisu tražili ni Lavalin ni država, ali Kanađani jesu zainteresovani da dođu i analiziraju poslovanje, mada se s njima nisam sreo otkad sam na funkciji direktora. Narednih nekoliko godina u Srbiji će se graditi putna infrastruktura, energetski i ekološki kapaciteti i tržište će vredeti nekoliko milijardi evra. Imaju i veliki potencijal u svetu, posebno u Africi. Prihodi u inostranstvu godišnje idu i do 140 miliona evra, a u zemlji do 100 miliona evra. Ove godine očekuju 220 miliona evra prihoda i oko osam miliona evra dobiti.

Kanađani hoće da kupe EnergoprojektKanadski Lavalin koji je interesovanje za Energoprojekt pokazao početkom ove godine i dalje je zainteresovan za kupovinu paketa akcija od države.

Ponudu za razgovore sa Lavalinom kao četvrtorangirane firme u svetu u branši ne treba odbiti, kaže generalni direktor Vladimir Milovanović.

On dodaje da su "dobrodošli partneri čije su delatnosti kompatibilne s Energoprojektom, sa finansijskim sredstvima za razvoj i koji mogu da obezbede potencijal za rast prihoda veći od pet odsto godišnje, uz brigu o zaposlenima".

Milovanović, direktor najveće građevinske firme u regionu, dodaje i da pristup podacima kompanije do sada nisu tražili ni Lavalin ni država, ali navodi da "Kanađani jesu zainteresovani da dođu i analiziraju poslovanje, mada se s njima nisam sreo otkad sam na funkciji direktora".

Na pitanje koji je osnovni interes Kanađana, on objašnjava da će se "narednih nekoliko godina u Srbiji će se graditi putna infrastruktura, energetski i ekološki kapaciteti i tržište će vredeti nekoliko milijardi evra. Imamo i veliki potencijal u svetu, posebno u Africi. Naši prihodi u inostranstvu godišnje idu i do 140 miliona evra, a u zemlji do 100 miliona evra. Ove godine očekujemo 220 miliona evra prihoda i oko osam miliona evra dobiti".

On kaže da država Enegroprojektu samo za radove na Prokopu duguje nam 14 miliona evra, a javna preduzeća, čak i ministarstva duguju dodatnih 11 miliona evra.

Ipak, Milovanović dodaje da neće biti otpuštanja. "Ni do sada nismo otpuštali i trudićemo se da tako ostane. Ljudi su, doduše, dobrovoljno odlazili jer su mogli više da zarade u stranim firmama, ali se nadam da ćemo za neke stvoriti uslove da se vrate", kaže on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik