Konzum pripojio još dvije tvrtke

Bez autora
Oct 26 2010

Trgovački lanac Konzum i varaždinski Centropromet sklopili su početkom prošloga tjedna ugovor o pripajanju Centroprometa Konzumu, a ugovor je predan u sudski registar trgovačkih sudova u Varaždinu i Zagrebu. Konzum kao preuzimatelj je osnivač i jedini dioničar Centroprometa i kao takav drži 140.508 redovnih dionica te tvrtke, nominalne vrijednosti 400 kuna, odnosno 100 posto temeljnoga kapitala Centroprometa. S obzirom na to da je riječ o pripajanju u posebnim slučajevima, odnosno da Konzum prije pripajanja drži 100 posto dionica Centroprometa, za pripajanje se ne traži odobrenje Konzumove glavne skupštine, osim ako dioničari, čiji udjeli zajedno dosežu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala, zahtjevaju da se sazove glavna skupština koja treba odlučiti o davanju odobrenja za pripajanje. Pripajanjem neće doći do povećanja temeljnog kapitala Konzuma niti će doći do zamjene dionica Konzuma u zamjenu za dionice Centroprometa.

Konzum pripojio još dvije tvrtkeTrgovački lanac Konzum i varaždinski Centropromet sklopili su početkom prošloga tjedna ugovor o pripajanju Centroprometa Konzumu, a ugovor je predan u sudski registar trgovačkih sudova u Varaždinu i Zagrebu, navodi se u obavijesti Konzuma objavljenoj u utorak na Zagrebačkoj burzi.

Konzum kao preuzimatelj je osnivač i jedini dioničar Centroprometa i kao takav drži 140.508 redovnih dionica te tvrtke, nominalne vrijednosti 400 kuna, odnosno 100 posto temeljnoga kapitala Centroprometa. S obzirom na to da je riječ o pripajanju u posebnim slučajevima, odnosno da Konzum prije pripajanja drži 100 posto dionica Centroprometa, za pripajanje se ne traži odobrenje Konzumove glavne skupštine, osim ako dioničari, čiji udjeli zajedno dosežu najmanje dvadeseti dio temeljnoga kapitala, zahtjevaju da se sazove glavna skupština koja treba odlučiti o davanju odobrenja za pripajanje. Pripajanjem neće doći do povećanja temeljnog kapitala Konzuma niti će doći do zamjene dionica Konzuma u zamjenu za dionice Centroprometa.

Na glavnoj skupštini Riječke tvornice konopa, održanoj 22. listopada u Rijeci, donesena je odluka o pripajanju spomenutog društva Konzumu, navedeno je početkom tjedna na internetskoj stranici Zagrebačke burze. Tim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnoga kapitala Konzuma, niti će se obavljati zamjena dionica u zamjenu za dionice riječke tvrtke jer je Konzum bio 100-postotni vlasnik, odnosno jedini dioničar Riječke tvornice konopa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik