Kupac za Jumko i Trgovinu 22

Bez autora
Apr 18 2010

Potencijalni kupac posetio je proizvodne pogone Trgovine 22 i zainteresovan je za celu firmu. Konzorcijum iz Moskve takođe je zainteresovan da kupi i sve akcije Jumka iz Vranja. Obavestio je da i u kragujevačkoj firmi i u Vranju namerava da organizuje proizvodnju tekstila i odevnih predmeta za rusko tržište, dok bi u naše maloprodajne objekte doveo poznate ruske brendove. Reč je o kompaniji Ekip iz Moskve koja većinskom vlasniku nudi 11 evra po akciji, a malim akcionarima 14 evra. Oni tu ponudu odbijaju i traže čak 220 evra po akciji. Bivši radnici te firme smatraju da ruska ponuda predstavlja pokušaj većinskog vlasnika Milana Spasojevića, koji je godinama živeo i radio u Moskvi, „da se izvuče iz priče sa kragujevačkom konfekcijom, nakon što je rasprodao njene najznačajnije i najvrednije objekte“.

Kupac za Jumko i Trgovinu 22Potencijalni kupac posetio je proizvodne pogone Trgovine 22 i, kako nam je rekao, zainteresovan je za celu firmu.

Konzorcijum iz Moskve takođe je zainteresovan da kupi i sve akcije Jumka iz Vranja. Obavestio nas je da i u kragujevačkoj firmi i u Vranju namerava da organizuje proizvodnju tekstila i odevnih predmeta za rusko tržište, dok bi u naše maloprodajne objekte doveo poznate ruske brendove - kaže direktor Trgovine 22 Miroljub Krstić.

Reč je o kompaniji Ekip iz Moskve koja većinskom vlasniku nudi 11 evra po akciji, a malim akcionarima 14 evra. Oni tu ponudu odbijaju i traže čak 220 evra po akciji. Predsednik Udruženja manjinskih akcionara Velimir Lazić kaže za naš list da bivši radnici te firme smatraju da ruska ponuda predstavlja pokušaj većinskog vlasnika Milana Spasojevića, koji je godinama živeo i radio u Moskvi, „da se izvuče iz priče sa kragujevačkom konfekcijom, nakon što je rasprodao njene najznačajnije i najvrednije objekte“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik