Lafarž kupuje preduzeće "Ivan Milutinović"?

Agencija za privatizaciju će pregovarati sa kompanijom Lafarž Beočinska fabrika cementa o prodaji beogradskog Preduzeća za vodne puteve "Ivan Milutinović" (PIM). Beočinska cementara je jedina dala ponudu za kupovinu PIM-a na tenderu raspisanom u martu ove godine. Ponuđena je cena od 16,5 miliona evra za kupovinu imovine PIM-a i prenosa odobrenja za eksploataciju, i 10 miliona evra za investicije, što je i bio uslov za razmatranje ponuda. Kupac PIM-a će imati obavezu da nastavi delatnost preduzeća u narednih pet godina i da 442 radnika zadrži najmanje tri godine. Postupak privatizacije PIM-a pokrenut je 2005. godine, kada je Vlada Srbije uvela privremene mere u to preduzeće zbog velikih dugova, ali je prekinut 2008. godine jer menadžment preduzeća nije prihvatio program restrukturiranja koji je ponudio privatizacioni savetnik.

Lafarž kupuje preduzeće "Ivan Milutinović"?Agencija za privatizaciju će pregovarati sa kompanijom Lafarž Beočinska fabrika cementa o prodaji beogradskog Preduzeća za vodne puteve "Ivan Milutinović" (PIM), saopštila je danas Agencija.

Beočinska cementara je jedina dala ponudu za kupovinu PIM-a na tenderu raspisanom u martu ove godine.

Ponuđena je cena od 16,5 miliona evra za kupovinu imovine PIM-a i prenosa odobrenja za eksploataciju, i 10 miliona evra za investicije, što je i bio uslov za razmatranje ponuda.

Kupac PIM-a će imati obavezu da nastavi delatnost preduzeća u narednih pet godina i da 442 radnika zadrži najmanje tri godine.

Postupak privatizacije PIM-a pokrenut je 2005. godine, kada je Vlada Srbije uvela privremene mere u to preduzeće zbog velikih dugova, ali je prekinut 2008. godine jer menadžment preduzeća nije prihvatio program restrukturiranja koji je ponudio privatizacioni savetnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik