Libijci bi većinski paket Telekoma

Bez autora
Aug 09 2010

Libijska telekomunikaciona kompanija LAPGreenN je saopštila da je zainteresovana da kupi većinski paket akcija Telekoma Srbije. Generalni direktor kompanije LAPGreenN Abdulbaset Elazabi je razgovarao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem o zainteresovanosti te kompanije za Telekom. Cvetković je, na sastanku održanom u sredu, poželeo dobrodošlicu LAPGreenNa u javnom nadmetanju za Telekom i naglasio da će Vlada Srbije obezbediti fer i transparentan proces prodaje akcija. Ovaj sastanak bio je samo nastavak ranijih razgovora Cvetkovića sa libijskim premijerom Mahmudom Bagdadijem. LAPGreenN je ostvario nekoliko međunarodnih akvizicija, a Telekom Srbija bi bila prva njegova kupovina van afričkog kontinenta. Telekom Srbija bi bio vredan dodatak telekomunikacionim kompanijama koje LAPGreenN već ima u svom većinskom vlasništvu. LAPGreenN kontroliše telekomunikacione kompanije i poseduje odgovarajuće licence u osam afričkih zemalja, uključujući Ugandu, Niger, Ruandu, Obalu Slonovače, Sudan, Zambiju, Togo i Siera Leone...

Libijci bi većinski paket TelekomaLibijska telekomunikaciona kompanija LAPGreenN je saopštila da je zainteresovana da kupi većinski paket akcija Telekoma Srbije.

Generalni direktor kompanije LAPGreenN Abdulbaset Elazabi je razgovarao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem o zainteresovanosti te kompanije za Telekom.

Cvetković je, na sastanku održanom u sredu, poželeo dobrodošlicu LAPGreenNa u javnom nadmetanju za Telekom i naglasio da će Vlada Srbije obezbediti fer i transparentan proces prodaje akcija.

U saopštenju se navodi da je ovaj sastanak bio samo nastavak ranijih razgovora Cvetkovića sa libijskim premijerom Mahmudom Bagdadijem.

LAPGreenN je ostvario nekoliko međunarodnih akvizicija, a Telekom Srbija bi bila prva njegova kupovina van afričkog kontinenta, navedeno je u saopštenju i istaknuto da bi Telekom Srbija bio vredan dodatak telekomunikacionim kompanijama koje LAPGreenN već ima u svom većinskom vlasništvu.

LAPGreenN kontroliše telekomunikacione kompanije i poseduje odgovarajuće licence u osam afričkih zemalja, uključujući Ugandu, Niger, Ruandu, Obalu Slonovače, Sudan, Zambiju, Togo i Siera Leone.

Dosadašnje investicije LAPGreenNa su od te kompanije, koja je od skora učesnik na međunarodnom telekomunikacionom tržištu, načinile jednu od najbrže rastućih telekomunikacionih kompanija u Africi.

LAPGreenN je u potpunosti u vlasništvu Libijsko-afričkog investicionog portofolija (LAP), koji je 2006. osnovan kao investiciono sredstvo Libije za strana ulaganja u cilju promovisanja razvoja afričkih zemalja. LAP trenutno raspolaže kapitalnim fondom većim od pet milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik