Maestral inženjering prodaje imovinu za 622 hiljade eura

Bez autora
Feb 09 2020

Stečajna uprava firme Maestral inženjering oglasila je na prodaju stambene prostore i garažu u zgradi u Bečićima i udio Maestral inženjeringa u firmi Mediteran kapital po ukupnoj cijeni od 622 hiljade eura.

Maestral inženjering je vlasništvo biznismena Blaža Dedića, prenosi Dan.

U zgradi u Bečićima prodaju se dva stana i četiri garažna mjesta, kao i još jedno garažno mjesto na drugoj parceli po cijeni od 180 hiljada eura. Stanovi se prodaju za manje od hiljadu EUR po kvadratu.

Udio od 22 odsto u vlasništvu firme Mediteran kapital se prodaje po cijeni od 431 hiljadu eura. Tu firmu je prije tri godine Dedić osnovao sa Vanjom Čavor, koja ima 78 odsto udjela.

Firma Mediteran kapital ima stalnu imovinu vrijednu 5,4 miliona, dok je na kraju 2018. godine bila u minusu od 100 hiljada eura, pokazuju podaci iz Centralnog registra privrednih subjekata i Poreske uprave.

Ponude za imovinu Dedićeve firme se mogu dostavljati Privrednom sudu do 28. februara, dok je otvaranje zakazano za 4. mart.

U Maestral inženjering stečaj je uveden krajem septembra prošle godine, a ta firma je bila u blokadi 11 godina na iznos od preko devet miliona eura. Stečaj je uveden zbog duga od 217 hiljada eura na zahtjev Poreske uprave.

Dedić je bio vlasnik hotela Mediteran preko firme Maestral turs. U tu firmu je uveden stečaj zbog duga od preko deset miliona.

Hotel je kupila firma Spenser i hil čiji je vlasnik bivši košarkaš Nikola Peković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik