Na prodaju imovina Ibarskih novosti

Bez autora
Apr 22 2010

Agencija za privatizaciju objavila prodaju imovine preduzeća za informisanje Ibarske novosti iz Kraljeva, u stečaju, javnim prikupljanjem pismenih ponuda do 20. maja. Procenjena vrednost imovine preduzeća je 42,7 miliona dinara, a za učešće u postupku kupovine potrebno je uplatiti depozit od 8,56 miliona dinara. Najvažniju imovinu čine zgrada površine 84 kvadratna metra, oprema, sitni inventar i zalihe koje su u funkciji emitovanja programa i izdavanja novina i zemljište koje se sastoji od tri katastarske parcele. Procenjena vrednost imovine nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na ma koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača pri određivanju ponude. Ibarske novosti poseduju dozvolu za emitovanje radio programa u lokalu od 18. avgusta 2008. s rokom važenja 18. avgust 2016. i dozvolu za emitovanje televizijskog programa na području regiona izdatu 17. decembra 2007. s rokom važenja 17. decembar 2015.

Na prodaju imovina Ibarskih novostiAgencija za privatizaciju objavila prodaju imovine preduzeća za informisanje Ibarske novosti iz Kraljeva, u stečaju, javnim prikupljanjem pismenih ponuda do 20. maja.

Procenjena vrednost imovine preduzeća je 42,7 miliona dinara, a za učešće u postupku kupovine potrebno je uplatiti depozit od 8,56 miliona dinara. Najvažniju imovinu čine zgrada površine 84 kvadratna metra, oprema, sitni inventar i zalihe koje su u funkciji emitovanja programa i izdavanja novina i zemljište koje se sastoji od tri katastarske parcele.

Procenjena vrednost imovine nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na ma koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača pri određivanju ponude, navodi se u oglasu.

Ibarske novosti poseduju dozvolu za emitovanje radio programa u lokalu od 18. avgusta 2008. s rokom važenja 18. avgust 2016. i dozvolu za emitovanje televizijskog programa na području regiona izdatu 17. decembra 2007. s rokom važenja 17. decembar 2015.

Posle poništenja privatizacije nedavno je otvoren stečajni postupak, a u martu je proglašen i bankrot. Tu odluku donela je skupština poverilaca kojima Ibarske novosti duguju oko 60 miliona dinara. Najviše se duguje radnicima, od koji je većina u međuvremenu, uz socijalni program, napustila firmu, a među poveriocima su i Poreska uprava, Banka Intesa i druge društvene organizacije i preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik