Najavljena četvrta prodaja "Modeksa"

Bez autora
Sep 26 2010

Skupština povjerilaca Akcionarskog društva Preduzeća za proizvodnju konfekcije "Modeks" u Doboju su, po četvrti put, objavili javni oglas za prodaju kompletne imovine ovog preduzeća, koje je u stečaju. U oglasu se navodi da prodajna cijena cjelokupne imovine iznosi 650.000 KM fiksno, a ponude se podnose u zatvorenim kovertima, koje će biti javno otvorene 19. oktobra u 12.00 časova u poslovnim prostorijama preduzeća, u naselju Usora u Doboju. Akcionarsko društvo 'Modeks' prodaje slobodnom pogodbom i sistemom zatvorenih koverti svu nepokretnu i pokretnu imovinu koju čine zemljište i privredne zgrade ukupne površine 12 309 kvadratnih metara. Ovo je četvrta podaja preduzeća "Modeks" čija je vrijednost na početku privatizacionog procesa bila 5.000.000 KM. Početna cijena na prvoj licitaciji bila je 1.860.000 KM, drugoj 931.225 KM i na trećoj licitaciji u julu ove godine 750.000 KM.

Najavljena četvrta prodaja "Modeksa"Skupština povjerilaca Akcionarskog društva Preduzeća za proizvodnju konfekcije "Modeks" u Doboju su, po četvrti put, objavili javni oglas za prodaju kompletne imovine ovog preduzeća, koje je u stečaju.

U oglasu se navodi da prodajna cijena cjelokupne imovine iznosi 650.000 KM fiksno, a ponude se podnose u zatvorenim kovertima, koje će biti javno otvorene 19. oktobra u 12.00 časova u poslovnim prostorijama preduzeća, u naselju Usora u Doboju.

"Akcionarsko društvo 'Modeks' prodaje slobodnom pogodbom i sistemom zatvorenih koverti svu nepokretnu i pokretnu imovinu koju čine zemljište i privredne zgrade ukupne površine 12 309 kvadratnih metara", dodaje se u oglasu.

Ovo je četvrta podaja preduzeća "Modeks" čija je vrijednost na početku privatizacionog procesa bila 5.000.000 KM. Početna cijena na prvoj licitaciji bila je 1.860.000 KM, drugoj 931.225 KM i na trećoj licitaciji u julu ove godine 750.000 KM.

U preduzeću "Modeks" na početku privatizacionog postupka bilo je zaposleno 228 radnika, a sada su ostali samo portiri, dok su ostali radnici napustili preduzeće ili su upućeni na biro rada.

Inspektori Poreske uprave RS prošle godine su prije obajvljivanja prvog oglasa o prodaji imovine, zbog neuplaćenih doprinosa i poreza, popisali cjelokupnu nepokretnu i pokretnu imovinu, zapečatili kapije i oduzeli ključeve.

Osim Poreske uprave RS, naplatu svojih potraživanja od ovog preduzeća traže radnici i njegovi povjerioci, koji čekaju prodaju preduzeća i namirenje svojih potraživanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik