Natječaj produljen na 30 dana

Bez autora
Mar 25 2010

Nakon medijskih pritisaka, domaći brodar Mediteranska plovidba (MP) produljio je rok javnog natječaja za prodaju nekretnina na Korčuli sa sedam na 30 dana. Rok je produljen zbog velikog interesa potencijalnih kupaca, odbacivši navode o netransparentnoj prodaji. Šelebaj kaže da prema zakonu nisu ni dužni objavljivati javni natječaj za prodaju imovine jer je riječ o privatnoj tvrtki koja nije u postupku javne nabave. Interes za kupnju nekretnina iskazalo je već nekoliko potencijalnih kupaca, a među njima i jedna velika kompanija iz financijskoga sektora. Mediteranska plovidba morala je ići na prodaju nekretnina jer zbog neriješenih dugovanja ne može dobiti bankarske kredite za restrukturiranje. Imovina koja se nudi na prodaju uključuje hotel “Mediteran” u Račišću, kamenu trokatnicu na gradskoj rivi u Korčuli i dva zemljišta, od kojih je jedno građevinsko, a drugo poljoprivredno.

Natječaj produljen na 30 danaNakon medijskih pritisaka, domaći brodar Mediteranska plovidba (MP) produljio je rok javnog natječaja za prodaju nekretnina na Korčuli sa sedam na 30 dana.

Predsjednik Uprave MP-a, jedinog hrvatskog prijevoznika smrznutih tereta, Vladimir Šelebaj izjavio je da je rok produljen zbog velikog interesa potencijalnih kupaca, odbacivši navode o netransparentnoj prodaji. Šelebaj kaže da prema zakonu nisu ni dužni objavljivati javni natječaj za prodaju imovine jer je riječ o privatnoj tvrtki koja nije u postupku javne nabave.

− Interes za kupnju nekretnina iskazalo je već nekoliko potencijalnih kupaca, a među njima i jedna velika kompanija iz financijskoga sektora − kaže Šelebaj i dodaje da je Mediteranska plovidba morala ići na prodaju nekretnina jer zbog neriješenih dugovanja ne može dobiti bankarske kredite za restrukturiranje. Imovina koja se nudi na prodaju uključuje hotel “Mediteran” u Račišću, kamenu trokatnicu na gradskoj rivi u Korčuli i dva zemljišta, od kojih je jedno građevinsko, a drugo poljoprivredno.

Ta se imovina procjenjuje na 20-ak milijuna kuna, dok su ukupni dugovi Mediteranske plovidbe 60 milijuna kuna, od kojih polovica otpada na Državnu agenciju za sanaciju banaka (DAB).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik