Neuspela privatizacija: Traže se zastupnici kapitala

Bez autora
Sep 19 2010

Agencija za privatizaciju objaviće danas oglas za izbor privremenih zastupnika kapitala u privatizovanim firmama gde je raskinut kupoprodajni ugovor. Agencija za privatizaciju namerava da na osnovu oglasa napravi bazu stručnjaka koji će moći da obavljaju ovaj posao.Privremeni zastupnik kapitala imenuje se u preduzeću nakon raskida ugovora o privatizaciji i njegov zadatak je da upravlja kapitalom firme, do momenta nove prodaje, raspisivanja tendera ili aukcije ili prodaje na tržištu kapitala. To su najčešće stručnjaci iz ekonomske i pravne struke.

Neuspela privatizacija: Traže se zastupnici kapitalaAgencija za privatizaciju objaviće danas oglas za izbor privremenih zastupnika kapitala u privatizovanim firmama gde je raskinut kupoprodajni ugovor, rekao je Tanjugu direktor sektora za komunikacije Dušan Belanović.

Agencija za privatizaciju namerava da na osnovu oglasa napravi bazu stručnjaka koji će moći da obavljaju ovaj posao.

Privremeni zastupnik kapitala imenuje se u preduzeću nakon raskida ugovora o privatizaciji i njegov zadatak je da upravlja kapitalom firme, do momenta nove prodaje, raspisivanja tendera ili aukcije ili prodaje na tržištu kapitala. To su najčešće stručnjaci iz ekonomske i pravne struke.

Od početka privatizacije raskinuti su ugovori za oko petinu prodatih firmi, pa je zbog toga iskazana potreba za ovim zanimanjem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik