Njuzvik se prodaje

Bez autora
May 06 2010

Američka korporacija "Vašington post" je saopštila da razmatra prodaju nedeljnika Njuzvik, u nadi da će novi vlasnik uspeti da zaustavi dalje gubitke časopisa koji postoji već 77 godina.Industrija štampanih medija u SAD je, kao i mnoge druge, zapala u krizu zbog svetske recesije, ali posebno su pogođeni Njuzvik, Tajm magazin i Ju-Es njuz end vorld riport, koji pokušavaju da se izbore sa onlajn portalima vesti. Nekada su ti nedeljnici bili dobar pregled nedeljnih događaja na jednom mestu, ali sada ih potiskuju veb sajtovi vesti, koji non-stop izbacuju vesti i komentare.

Njuzvik se prodajePosle 77 godina poznati američki magazin Njuzvik se prodaje zbog velikih gubitaka, saopštila korporacija "Vašington post".

Američka korporacija "Vašington post" je saopštila da razmatra prodaju nedeljnika Njuzvik, u nadi da će novi vlasnik uspeti da zaustavi dalje gubitke časopisa koji postoji već 77 godina.

Industrija štampanih medija u SAD je, kao i mnoge druge, zapala u krizu zbog svetske recesije, ali posebno su pogođeni Njuzvik, Tajm magazin i Ju-Es njuz end vorld riport, koji pokušavaju da se izbore sa onlajn portalima vesti.

Nekada su ti nedeljnici bili dobar pregled nedeljnih događaja na jednom mestu, ali sada ih potiskuju veb sajtovi vesti, koji non-stop izbacuju vesti i komentare.

Uprkos smanjenju broja zaposlenih, Njuzvik je postao teret za svog vlasnika, koji se, takođe, bori sa padom reklama u svojim istoimenim novinama "Vašington post".

Njuzvik beleži gubitke od 2007. i očekuje se da se taj trend nastavi i u ovoj godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik