Novi Odbor Stefila prihvatio prodaju imovine

Bez autora
Oct 05 2010

Novoizabrani Odbor poverilaca valjevske fabrike nameštaja i kartonske ambalaže Stefil u stečaju prihvatio je ponudu o prodaji imovine lokalnoj samoupravi za 200 miliona dinara. Na sednici odbora prisustvovali su predstavnici poverilaca iz Nacionalne službe za zapošljavanje, Valjevske banke u stečaju i Gradskog vodovoda, dok dva predstavnika zaposlenih nisu došla jer smatraju da je "čitava stvar nezakonita" i da su "pravila igre promenjena kako bi oni bili preglasani". Bivši radnici Stefila su ocenili da je 200 miliona dinara malo za imovinu te firme, koja je bila procenjena na 800 miliona dinara i najavili pokretanje sudskog spora. Gradski čelnici, međutim, smatraju da je 200 miliona dinara realna cena jer se na dva oglasa o prodaji imovine niko nije javio osim Gradske uprave, koja je taj novac obezbedila bankarskim kreditom kako bi na tom prostoru počela izgradnju industrijske zone koju Valjevo nema.

Novi Odbor Stefila prihvatio prodaju imovineNovoizabrani Odbor poverilaca valjevske fabrike nameštaja i kartonske ambalaže Stefil u stečaju prihvatio je ponudu o prodaji imovine lokalnoj samoupravi za 200 miliona dinara.

Na sednici odbora prisustvovali su predstavnici poverilaca iz Nacionalne službe za zapošljavanje, Valjevske banke u stečaju i Gradskog vodovoda, dok dva predstavnika zaposlenih nisu došla jer smatraju da je "čitava stvar nezakonita" i da su "pravila igre promenjena kako bi oni bili preglasani".

Bivši radnici Stefila su ocenili da je 200 miliona dinara malo za imovinu te firme, koja je bila procenjena na 800 miliona dinara i najavili pokretanje sudskog spora.

Gradski čelnici, međutim, smatraju da je 200 miliona dinara realna cena jer se na dva oglasa o prodaji imovine niko nije javio osim Gradske uprave, koja je taj novac obezbedila bankarskim kreditom kako bi na tom prostoru počela izgradnju industrijske zone koju Valjevo nema.

Imovina Stefila u prigradskom naselju Gorić je na 14,5 hektara infrasturkturno dobro opremljenog zemljišta sa oko 30.000 kvadratnih metara proizvodnih hala i magacina.

Oko 800 od 1.650 bivših radnika Stefila dobilo je ranije otpremnine iz socijalnog programa Vlade Srbije ali vodi sporove za naplatu višegodišnjih neisplaćenih zarada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik