O tenderu za Jat ervejz odluka u aprilu

Bez autora
Mar 23 2010

Strateški partner sa državom u Jat ervejzu može postati onaj ko ponudi najbolje uslove, tj. čijim bi se parama moglo hitno kupiti 10 novih aviona. Vlada Srbije će u prvoj polovini aprila doneti odluku o traženju strateškog partnera za Jat ervejz putem međunarodnog tendera. Strateški partner sa državom u Jat ervejzu može postati onaj ko ponudi najbolje uslove a osnovni cilj je hitna obnova flote. Kupovina 10 novih aviona obavila bi se novcem strateškog partnera a ne kreditom države. Razgovori o strateškom partnerstvu srpskog Jat ervejza i Turkiš erlajnza odvijaju se u dobrom pravcu, a novi susret zakazan je za četvrtak.

O tenderu za Jat ervejz odluka u apriluStrateški partner sa državom u Jat ervejzu može postati onaj ko ponudi najbolje uslove, tj. čijim bi se parama moglo hitno kupiti 10 novih aviona, rekao ministar Mlađan Dinkić.

Vlada Srbije će u prvoj polovini aprila doneti odluku o traženju strateškog partnera za Jat ervejz putem međunarodnog tendera, najavio je u utorak ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Strateški partner sa državom u Jat ervejzu može postati onaj ko ponudi najbolje uslove a osnovni cilj je, rekao je Dinkić, hitna obnova flote. Kupovina 10 novih aviona obavila bi se novcem strateškog partnera a ne kreditom države.

Beogradski dnevnik "Blic" objavio je da se razgovori o strateškom partnerstvu srpskog Jat ervejza i Turkiš erlajnza odvijaju u dobrom pravcu, a da je novi susret zakazan za četvrtak.

Miodrag Miljković, državni sekretar za vazdušni saobraćaj Srbije koji je zadužen i za pregovore sa Erbasom, rekao je danas novinarima da ne zna ni za kakav sastanak na kojem bi bilo razgovarano o traženju strateškog partnera za Jat ervejz.

Generalni direktor Jata, Srđan Radovanović je 16. marta rekao da se sa Turkiš erlajnzom ozbiljno pregovara, nakon čega je turska aviokompanija istog dana saopštila da još nije donela odluku o strateškom partnerstvu sa srpskom državnom aviokompanijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik