Objavljen tender za prodaju 51 posto akcija "Telekoma Srbije"

Bez autora
Oct 20 2010

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije objavilo je danas tender za prodaju 51 posto akcija "Telekoma Srbije", a rok za prijavu zainteresovanih kupaca je 26. novembar 2010. godine. Oglas za prodaju 51 posto akcija "Telekoma Srbije" objavljen je u dnevnom listu "Politika" i londonskom "Fajnenšel tajmsu".Uslov za učešće na tenderu jeste da potencijalni kupac bude telekomunikaciona kompanija koja je pružala telekomunikacione usluge najmanje pet godina pre objavljivanja tendera, sa najmanje 20 miliona pretplatnika fiksne i mobilne telefonije i interneta, na kraju 2009. godine.

Objavljen tender za prodaju 51 posto akcija "Telekoma Srbije"Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije objavilo je danas tender za prodaju 51 posto akcija "Telekoma Srbije", a rok za prijavu zainteresovanih kupaca je 26. novembar 2010. godine.

Oglas za prodaju 51 posto akcija "Telekoma Srbije" objavljen je u dnevnom listu "Politika" i londonskom "Fajnenšel tajmsu".

Uslov za učešće na tenderu jeste da potencijalni kupac bude telekomunikaciona kompanija koja je pružala telekomunikacione usluge najmanje pet godina pre objavljivanja tendera, sa najmanje 20 miliona pretplatnika fiksne i mobilne telefonije i interneta, na kraju 2009. godine.

Takođe, neophodno je i da je vrednost kompanije bila najmanje tri milijarde evra na dan 30. septembra 2010. godine, kao i da je u prethodnoj poslovnoj godini imala učvršćen prihod veći od četiri milijarde evra i stabilna sredstva od najmanje pet milijardi evra.

Na tenderu mogu učestvovati i konzorcijumi koje predvodi kompanija sa najmanje 51 posto udela u konzorcijumu, koja ispunjava tenderske uslove.

Potrebno je da zainteresovani kupci uplate i 10.000 evra za otkup tenderske dokumentacije, u kojoj će biti navedeni detalji o roku i načinu podnošenja ponuda za kupovinu "Telekoma Srbije".

Ministarstvo finansija će pisanim putem obavestiti zainteresovane kupce da li ispunjavaju uslove tendera, pošto privatizacioni savetnik "Citi group" analizira zahteve, a kvalifikovani kupci će dobijati tendersku dokumentaciju od 1. novembra 2010. godine.

Tekst javnog poziva možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik