Odluka o prodaji Montecarga krajem marta

Bez autora
Feb 15 2011

Pregovori sa rumunskom firmom Grampet o privatizaciji crnogorskog Montecarga su u završnoj fazi. Završetak pregovora o prodaji 87,6 odsto državnih akcija u ovoj firmi, koja se bavi željezničkim prevozom, očekuje se krajem marta, kada ćemo imati i konačnu odluku tenderske komisije. Prodaja je objavljena u oktobru 2009. godine, a prijavio se samo Grampet. Iz Vlade su u novembru kazali da Grampet nudi 4,6 miliona cura, vraćanje dugova i investicioni plan. Brz kraj pregovora neće samo okončati proces privatizacije, već i stvoriti mogućnost da Montekargo pristupi poslovnoj zajednici Cargo 10, što u slučaju aktivnog tendera za prodaju nije moguće. Kompanija Cargo 10, koju su oformile željezničke kompanije iz Hrvatske, Slovenije i Srbije počela je da radi u oktobru prošle godine...

Odluka o prodaji Montecarga krajem martaPregovori sa rumunskom firmom Grampet o privatizaciji crnogorskog Montecarga su u završnoj fazi, piše Pobjeda.

"Završetak pregovora o prodaji 87,6 odsto državnih akcija u ovoj firmi, koja se bavi željezničkim prevozom, očekuje se krajem marta, kada ćemo imati i konačnu odluku tenderske komisije“,  saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Prodaja je objavljena u oktobru 2009. godine, a prijavio se samo Grampet.

Iz Vlade su u novembru kazali da Grampet nudi 4,6 miliona cura, vraćanje dugova i investicioni plan. Brz kraj pregovora neće samo okončati proces privatizacije, već i stvoriti mogućnost da Montekargo pristupi poslovnoj zajednici Cargo 10, što u slučaju aktivnog tendera za prodaju nije moguće.

Kompanija Cargo 10, koju su oformile željezničke kompanije iz Hrvatske, Slovenije i Srbije počela je da radi u oktobru prošle godine.

Ona ima za cilj povećanje željezničkog teretnog saobraćaja na Koridoru 10 i odmah poslije početka funkcionisanja vrijeme putovanja između Ljubljane i Istanbula smanjeno je za 22 sata.

Kako Cargo 10 već donosi prihod osnivačima, a brzo su se pridružile željeznice Makedonije i Bosne i Hercegovine, pa je i Crnoj Gori u najboljem interesu da se brzo uključi u taj projekat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik