Općina Doboj želi kupiti Modex

Bez autora
Nov 16 2010

Dvadesetak članova Skupštine povjerilaca Modexa 19. novembra će pred Okružnim privrednim sudom Doboj razmotriti ponudu Općine za kupovinu ovog preduzeća. Iz Općine Doboj ranije su saopćili da su spremni kupiti preduzeće, koje bi nastavilo obavljati svoju osnovnu djelatnost. Krajnji cilj je da se pronađu strateški partneri koji će investirati u proizvodnju i zaposliti određeni broj radnika. Lazo Đurđević, stečajni upravnik Modexa, kaže da je Općina dostavila pismo namjere. Modex, preduzeće za proizvodnju konfekcije, čija je procijenjena vrijednost 1,8 miliona KM, u stečaju je od 8. jula prošle godine. Do sada je održano pet neuspjelih licitacija za prodaju, a kupcima su ponuđeni nekretnine, zemljište, oprema za proizvodnju i zalihe konfekcije.

Općina Doboj želi kupiti ModexDvadesetak članova Skupštine povjerilaca Modexa 19. novembra će pred Okružnim privrednim sudom Doboj razmotriti ponudu Općine za kupovinu ovog preduzeća.

Iz Općine Doboj ranije su saopćili da su spremni kupiti preduzeće, koje bi nastavilo obavljati svoju osnovnu djelatnost.

- Krajnji cilj je da se pronađu strateški partneri koji će investirati u proizvodnju i zaposliti određeni broj radnika - navode u Općini Doboj.

Lazo Đurđević, stečajni upravnik Modexa, kaže da je Općina dostavila pismo namjere. Modex, preduzeće za proizvodnju konfekcije, čija je procijenjena vrijednost 1,8 miliona KM, u stečaju je od 8. jula prošle godine. Do sada je održano pet neuspjelih licitacija za prodaju, a kupcima su ponuđeni nekretnine, zemljište, oprema za proizvodnju i zalihe konfekcije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik