“Oraskom” ulazi u trku za “Telekom”

Bez autora
Dec 01 2010

Egipatski “Oraskom” ipak je zainteresovan za učešće u trci za kupovinu “Telekoma”, jer je italijanska kompanija “Veder investments” zatražila od komisije da joj odobri kupovinu dokumentacije za učešće u postupku. “Veder investments” pripada familiji egipatskih hrišćana na čelu sa Nagibom Savirisom u čijem su vlasništvu najveći bliskoistočni operater “Oraskom”, italijanski “Vind telekomunikacioni” i grčki “Vind Helas”. “Oraskom” je ove godine postao peti operater na svetu, jer je pojačan 6,5 milijardi vrednim ruskim operaterom “Vimpelkomom”. “Oraskom” ima 180 miliona korisnika, posluje u 20 zemalja (pored zemalja na Bliskom istoku i Africi i u Belgiji i Severnoj Koreji), a sedište je u Kairu. Tenderska komisija za prodaju “Telekoma Srbije” odobrila je meksičkoj kompaniji “Amerika movil”, da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu. U Ministarstvu finansija očekuju da će meksički operater narednih dana otkupiti dokumentaciju i učestvovati na tenderu.

“Oraskom” ulazi u trku za “Telekom”Egipatski “Oraskom” ipak je zainteresovan za učešće u trci za kupovinu “Telekoma”, jer je italijanska kompanija “Veder investments” zatražila od komisije da joj odobri kupovinu dokumentacije za učešće u postupku.

“Veder investments” pripada familiji egipatskih hrišćana na čelu sa Nagibom Savirisom u čijem su vlasništvu najveći bliskoistočni operater “Oraskom”, italijanski “Vind telekomunikacioni” i grčki “Vind Helas”. “Oraskom” je ove godine postao peti operater na svetu, jer je pojačan 6,5 milijardi vrednim ruskim operaterom “Vimpelkomom”. “Oraskom” ima 180 miliona korisnika, posluje u 20 zemalja (pored zemalja na Bliskom istoku i Africi i u Belgiji i Severnoj Koreji), a sedište je u Kairu.

Tenderska komisija za prodaju “Telekoma Srbije” odobrila je meksičkoj kompaniji “Amerika movil”, da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu. U Ministarstvu finansija očekuju da će meksički operater narednih dana otkupiti dokumentaciju i učestvovati na tenderu.

Rok za otkup tenderske dokumentacije produžen je do 10. decembra, a novčane ponude zainteresovani kupci mogu da dostavljaju do 21. februara 2011. godine. Prodaja “Telekoma Srbije”, koji ima 10 miliona korisnika i posluje u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, očekuje se krajem februara naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik