Orco: Odgoditi prodaju kampa do srpnja

Bez autora
Mar 31 2010

Orco Property Group u srijedu je članovima Nadzornog odbora i Uprave tvrtke Sunčani Hvar uputila pisanu preporuku o odgodi prodaje kampa Vira i kafića Pjaca do srpnja, kada ističe ugovor o javno-privatnom partnerstvu. Ovakva odluka donesena je nakon prijetnje Hrvatskog fonda za privatizaciju da će jednostrano raskinuti javno-privatno partnerstvo što bi, uvjereni su većinski dioničari, ugrozilo opstanak Sunčanog Hvara. Odluka o prodaji kampa i kafića donesena je na prijedlog Uprave na posljednjoj skupštini održanoj u Zagrebu početkom veljače i to da bi se iznašao novac za plaće 365 stalno zaposlenih koji od prosinca primaju tek minimalac, te podmirenje drugih obaveza i dugova Sunčanog Hvara. Orco Property Group u srijedu je pozvala nadležne u Vladi i Hrvatskom fondu za privatizaciju na hitan sastanak na kojem bi se otvoreno raspravili svi problemi vezani za Sunčani Hvar.

Orco: Odgoditi prodaju kampa do srpnjaOrco Property Group u srijedu je članovima Nadzornog odbora i Uprave tvrtke Sunčani Hvar uputila pisanu preporuku o odgodi prodaje kampa Vira i kafića Pjaca do srpnja, kada ističe ugovor o javno-privatnom partnerstvu, priopćili su iz Orcoa, većinskog vlasnika hvarske hotelske kuće.

Ovakva odluka donesena je nakon prijetnje Hrvatskog fonda za privatizaciju da će jednostrano raskinuti javno-privatno partnerstvo što bi, uvjereni su većinski dioničari, ugrozilo opstanak Sunčanog Hvara.

Odluka o prodaji kampa i kafića donesena je na prijedlog Uprave na posljednjoj skupštini održanoj u Zagrebu početkom veljače i to da bi se iznašao novac za plaće 365 stalno zaposlenih koji od prosinca primaju tek minimalac, te podmirenje drugih obaveza i dugova Sunčanog Hvara.

Orco Property Group u srijedu je pozvala nadležne u Vladi i Hrvatskom fondu za privatizaciju na hitan sastanak na kojem bi se otvoreno raspravili svi problemi vezani za Sunčani Hvar.

Orco poziva Hrvatski fond za privatizaciju da bez odgađanja ispuni svoje obveze preuzete Sporazumom dioničara, prije svega da riješi otvorena pitanja između Sunčanog Hvara s jedne strane, te Grada Hvara i Biskupije s druge strane.

Od srpnja 2005. Hrvatski fond za privatizaciju nije učinio ni jedan ozbiljan korak u smjeru rješavanja ovih pitanja, tvrde u Orcou te napominju da to uzrokuje ozbiljnu štetu u poslovanju i investicijskim planovima tvrtke Sunčani Hvar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik