Otvoren novi pogon KIM-a

Bez autora
Sep 14 2010

Rijetke su privatizacijske priče sa sretnim završetkom. Ipak, jedna je takva priča o Karlovačkoj industriji mlijeka. KIM je, kao i mnoga poduzeća u Hrvatskoj, prošao sve faze loše privatizacije. Od kupnje za 1 kunu, uzimanja nikad viđenih kredita na račun tvrtke, do nagomilanih dugova koji su najviše stajali radnike i kooperante. Ipak, tvrtka koja je sada u vlasništvu Dukata, u rad je danas pustila novi proizvodni pogon za proizvodnju boca od polietilena visoke gustoće (HDPE) za trajno mlijeko te preradu i punjenje mlijeka u boce za trajno mlijeko. Dukat je većinski paket dionica karlovačkog KIM-a kupio 2008. godine...

Otvoren novi pogon KIM-aRijetke su privatizacijske priče sa sretnim završetkom. Ipak, jedna je takva priča o Karlovačkoj industriji mlijeka.

KIM je, kao i mnoga poduzeća u Hrvatskoj, prošao sve faze loše privatizacije. Od kupnje za 1 kunu, uzimanja nikad viđenih kredita na račun tvrtke, do nagomilanih dugova koji su najviše stajali radnike i kooperante.

Ipak, tvrtka koja je sada u vlasništvu Dukata, u rad je danas pustila novi proizvodni pogon za proizvodnju boca od polietilena visoke gustoće (HDPE) za trajno mlijeko te preradu i punjenje mlijeka u boce za trajno mlijeko.

Dukat je većinski paket dionica karlovačkog KIM-a kupio 2008. godine. KIM je danas, kako ističu iz Dukata, najsuvremeniji pogon domaće, ali i regionalne mliječne industrije, zahvaljujući 20 milijuna eura vrijednoj investiciji u modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta.

Novi proizvodni pogon KIM-a otvorila je premijerka Jadranka Kosor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik