Pleso traži strateškog partnera

Bez autora
Dec 12 2010

Natječaj za iskazivanje interesa za strateškim partnerstvom po modelu koncesije u Zračnoj luci Zagreb, na temelju kojeg bi se gradio novi putnički terminal u toj luci, objavit će se u siječnu iduće godine, najavljeno je na sjednici užeg povjerenstva za turističku sezonu održanom pod predsjedanjem premijerke Jadranke Kosor u Zračnoj luci. Gradnja terminala, koja se odgađa već 15 godina, stajala bi oko 180 milijuna eura. Investicijski projekt izgradnje putničkog terminala u zagrebačkoj zračnoj luci jedan je od onih koje podržava Vlada. U tom smislu već je obavljeno puno razgovora s potencijalnim investitorima te da postoji poseban interes mnogih. Stoga to će se i realizirati. Interes za to strateško partnerstvo pokazale su zračne luke Frankfurt, Muenchen, Zuerich, Istanbul, Houston i neke druge. Tom je prigodom premijerka izjavila kako Svjetska turistička organizacija procjenjuje da će turizam u Hrvatskoj u 2010. ostvariti rast od 4 i pol posto, što je bolji rezultat i od mediteranskih i od europskih tržišta.

Pleso traži strateškog partneraNatječaj za iskazivanje interesa za strateškim partnerstvom po modelu koncesije u Zračnoj luci Zagreb, na temelju kojeg bi se gradio novi putnički terminal u toj luci, objavit će se u siječnu iduće godine, najavljeno je na sjednici užeg povjerenstva za turističku sezonu održanom pod predsjedanjem premijerke Jadranke Kosor u Zračnoj luci.

Gradnja terminala, koja se odgađa već 15 godina, stajala bi oko 180 milijuna eura.

Istaknuvši da je investicijski projekt izgradnje putničkog terminala u zagrebačkoj zračnoj luci jedan od onih koje podržava Vlada, premijerka Kosor je istaknula da je u tom smislu već obavljeno puno razgovora s potencijalnim investitorima te da postoji poseban interes mnogih. Stoga je uvjerena da će se to i realizirati.

Direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović rekao je da su interes za to strateško partnerstvo pokazale zračne luke Frankfurt, Muenchen, Zuerich, Istanbul, Houston i neke druge.

Porast turizma

Tom je prigodom premijerka izjavila kako Svjetska turistička organizacija procjenjuje da će turizam u Hrvatskoj u 2010. ostvariti rast od 4 i pol posto, što je bolji rezultat i od mediteranskih i od europskih tržišta. Potkrijepila je to time da je u studenom zabilježeno povećanje broja turističkih dolazaka od gotovo 8 posto te noćenja od malo manje od 5 posto.

Ministar turizma Damir Bajs zahvalio je premijerki na blagom povećanju proračunskih sredstava za turizam. U vezi sa zračnim prometom, što je bila tema današnje sjednice, ministar je naglasio da su ove godine sve zračne luke zabilježile ukupan porast prometa od 6 posto. Rekao je i kako se nada da će se iduće godine iz Hrvatske otvoriti izravni let prema SAD-u jer bi to bilo važno za američko i druga daleka tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik