Počela rasprodaja Đakovštine: splitski Eurodaus kupio Stanicu za tehnički pregled vozila

Bez autora
Jun 08 2010

Na Osječkom Trgovačkom sudu u utorak je obavljena prva licitacija nekretnina posrnule Đakovštine u stečaju na kojoj su međutim trgovali tek osječki Žito i splitski Eurodaus. Pipunić je na dražbi za 2,3 milijuna kuna postao vlasnikom poslovnih prostora Đakovštine u Đakovu, Zagrebu i Piškorevcima dok su Splićani za čak 22 milijuna kuna kupili Stanicu za tehnički pregled vozila. Riječ o jedinoj takvoj Stanici za tehnički pregled vozila na cijelom području Đakova čija je početna cijena bila 7,2 milijuna kuna. Splićani su se za ovu nekretninu natjecali sa Kreditnom bankom Zagreb što je i dovelo do tri puta veće cijene od one koja je bila ponuđena na početku dražbe. Ako se ovako nastavi radnici Đakovštine mogu očekivati da će veći dio njihovih potraživanja biti namiren.

Počela rasprodaja Đakovštine: splitski Eurodaus kupio Stanicu za tehnički pregled vozilaNa Osječkom Trgovačkom sudu u utorak je obavljena prva licitacija nekretnina posrnule Đakovštine u stečaju na kojoj su međutim trgovali tek osječki Žito i splitski Eurodaus.

Pipunić je na dražbi za 2,3 milijuna kuna postao vlasnikom poslovnih prostora Đakovštine u Đakovu, Zagrebu i Piškorevcima dok su Splićani za čak 22 milijuna kuna kupili Stanicu za tehnički pregled vozila.

Riječ o jedinoj takvoj Stanici za tehnički pregled vozila na cijelom području Đakova čija je početna cijena bila 7,2 milijuna kuna. Splićani su se za ovu nekretninu natjecali sa Kreditnom bankom Zagreb što je i dovelo do tri puta veće cijene od one koja je bila ponuđena na početku dražbe.

- Ako se ovako nastavi radnici Đakovštine mogu očekivati da će veći dio njihovih potraživanja biti namiren – ocijenio je županijski povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković zadovoljan tijekom prve licitacije.

Zadovoljstvo je izrazio i stečajni upravitelj Perica Mitrović najavljujući ponovljeni natječaj za prodaju preostalih nekretnina s istim početnim cijenama u roku od 30 dana. Radnici potražuju 44 milijuna kuna a do sada im je isplaćeno tek 3 milijuna kuna. Nakon prve dražbe na račune radnika trebalo bi sjesti još 3 milijuna kuna, odnosno zakonskih 10 posto od ostvarene prodaje.

Ovoga puta nije se licitiralo za proizvodne pogone Đakovštine, mlinove i silose koji se nalaze u zakupu osječkog Žita. Kako bi se i ti djelovi nekretnina mogli naći na slijedećoj dražbi Odbor vjerovnika dogovorio je sa Žitom sporazumni raskid Ugovora o zakupu s 15. lipnjem te potpisivanje novoga revidiranog Ugovora o zakupu s danom poslije.

Naime, osječki Žito radi s 30 posto kapaciteta proizvodnih pogona Đakovštine te prodajom robe ne može nadoknaditi troškove zakupa. Odbor vjerovnika prihvatio je činjenicu da je za takvo poslovanje dovoljno oko 220 zaposlenika za razliku od dosadašnjih 370.

Ukupna vrijednost nekretnina propale Đakovštine procijenjena je na 277,08 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik