Podravska banka kupila 9,3% Atlasmont banke

Bez autora
Jun 08 2010

Podravska banka iz Hrvatske kupila je 9,3 odsto akcija banke Atlasmont iz Podgorice za 3,56 miliona eura. Akcije banke koju kontroliše biznismen Duško Knežević, kupljene su u ponedjeljak na NEX Montenegroberzi. Dobro je što je poznata regionalna banka postala značajniji akcionar u banci Atlasmont i što je poznati investitor postao vlasnik banke i "zamijenio pojedince". Udio u banci Atlasmont prodale su italijanske porodice Gorgoni i Montinari koje, zajedno sa kompanijom "Cerere" iz Trsta, imaju udio u Podravskoj banci. Vlasnik firme "Cerere" je Podgoričanin Miljan Todorović koji živi u Italiji, a posjeduje 19 odsto akcija "Podravske", jedne od najstarijih banaka u Hrvatskoj. Italijanska osiguravajuća i investiciona kuća Generali i porodice Gorgoni i Montinari su većinski vlasnici podgoričke "Hipotekarne banke".

Podravska banka kupila 9,3% Atlasmont bankePodravska banka iz Hrvatske kupila je 9,3 odsto akcija banke Atlasmont iz Podgorice za 3,56 miliona eura, objavili su danas štampani mediji.

Akcije banke koju kontroliše biznismen Duško Knežević, kupljene su u ponedjeljak na NEX Montenegroberzi. Knežević je Vijestima kazao da je "dobro što je poznata regionalna banka postala značajniji akcionar u banci Atlasmont" i što je poznati investitor postao vlasnik banke i "zamijenio pojedince".

"Udio u banci Atlasmont prodale su italijanske porodice Gorgoni i Montinari koje, zajedno sa kompanijom "Cerere" iz Trsta, imaju udio u Podravskoj banci“, objavio je Dan"

"Vlasnik firme "Cerere" je Podgoričanin Miljan Todorović koji živi u Italiji, a posjeduje 19 odsto akcija "Podravske", jedne od najstarijih banaka u Hrvatskoj“, navode mediji.

Todorović, italijanska osiguravajuća i investiciona kuća Generali i porodice Gorgoni i Montinari su većinski vlasnici podgoričke "Hipotekarne banke".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik