Pogon banjalučkog "Euro-hema" na dobošu 4. marta

Bez autora
Jan 31 2021

Nepokretnosti banjalučkog preduzeća "Euro-hem", procijenjene vrijednosti 2.159.000 KM, biće ponuđene na javnoj licitaciji zakazanoj za 4. mart ove godine.

Potvrdio je ovo za "Nezavisne" Aleksa Nježić, stečajnik upravnik preduzeća "Euro-hem" iz Banjaluka, koje je u stečaju od 2018. godine.

Nježić je istakao da su nepokretnosti ovog preduzeća već drugi put na prodaju.

Stečajni upravnik ovog preduzeća prije nekoliko dana je objavio oglas o prodaji nepokretnosti putem prikupljanja pismenih ponuda.

"Zainteresovani kupci donose ponudu u zatvorenim kovertama i onda će se ići dalje s prodajom, ako ne - onda nepokretnosti kupuje onaj ko da najveću ponudu", rekao je Nježić.

Naime, u oglasu se navodi da je na prodaju poslovna zgrada za proizvodnju deterdženta, lične i kućne higijene, koja se prostire na 2.189 kvadratnih metara, s kancelarijama i pripadajućim ekonomskim dvorištem, koji se nalaze u Jesenjinovoj ulici 16 u Banjaluci.

Nježić je naveo da imovina ne može biti prodata za manje od 720.000 KM, odnosno ne manje od jedne trećine od procijenjene vrijednosti.

U oglasu je navedeno da se imovina prodaje u zatečenom imovinsko-pravnom statusu i viđenom stanju, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit od 50.000 KM do 2. marta.

Otvaranje ponuda će biti javno i mogu da prisustvuju svi ponuđači, a održaće se 4. marta u 14 časova u sali Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

"Otvaranju ponuda mogu prisustvovati svi ponuđači, lično ili putem punomoćnika, kao i predstavnici sredstava javnog informaisanja i druga zainteresovana lica", stoji u oglasu.

Takođe je istaknuto da se ponuđeni objekti mogu razgledati, ali pod uslovom da se ne ometa rad, jer se poslovna zgrada nalazi pod zakupom.

U oglasu se navodi da se nekretnine koje su predmet prodaje nalaze pod zakupom na određeno vrijeme sa dva zakupca i da jedan ugovor ističe u oktobru 2023. godine, a drugi u septembru 2025.

Dodaje se i da je pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci pokrenut postupak za utvrđivanje ništavnosti ugovora o zakupu.

"Na nepokretnoj imovini koja se prodaje ima zabilježba hipoteke, koja će biti brisana nakon okončanog postupka prodaje imovine", kazao je Nježić.

Ova banjalučka kompanija bavila se proizvodnjom deterdženata, ali i drugih proizvoda za ličnu i kućnu higijenu.

Nakon što je 2018. godine otišla u stečaj, na prodaju su stavili mašine i oprema za proizvodnju deterdženata i sredstava za ličnu i kućnu higijenu, u ukupnom iznosu od 78.330 KM.

Pored toga, iste godine na prodaju je otišla i korištena oprema stečajnog dužnika u ukupnom iznosu od 31.926 KM.

Inače, poreski dug banjalučke kompanije "Euro-hem" je iz godine u godinu rastao, a prema podacima Poreske uprave RS, 31. decembra 2020. godine iznosio je oko 950.000 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik