Postupak privatizacije državnog kapitala u "Bosnalijeku" provest će Agencija za privatizaciju FBiH

Bez autora
Sep 20 2010

Uredu premijera Federacije Bosne i Hercegovine obratio se ovih dana veći broj kompanija zainteresiranih za učešće u privatizaciji državnog kapitala u preduzeću „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo. Tim povodom Ured federalnog premijera informira javnost da je Odlukom o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo definirano da će postupak prodaje provesti Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sadržaj ove odluke u cijelosti je dostupan i objavljen u „Službenim novinama Federacije BiH“, broj: 26/10. Imajući u vidu da je javni interes ostvarenje istinski konkurentnog nadmetanja, nadaju se većem broju učesnika na berzi, kada ova prodaja bude aktuelizirana.

Postupak privatizacije državnog kapitala u "Bosnalijeku" provest će Agencija za privatizaciju FBiHUredu premijera Federacije Bosne i Hercegovine obratio se ovih dana veći broj kompanija zainteresiranih za učešće u privatizaciji državnog kapitala u preduzeću „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo.

Tim povodom Ured federalnog premijera informira javnost  da je Odlukom o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzeću „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo definirano da će postupak prodaje provesti Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sadržaj ove odluke u cijelosti je dostupan i objavljen u „Službenim novinama Federacije BiH“, broj: 26/10.

Imajući u vidu da je javni interes ostvarenje istinski konkurentnog nadmetanja, nadamo se većem broju učesnika na berzi, kada ova prodaja bude aktuelizirana.

Zainteresirani za sva dalja pitanja u vezi sa procesom privatizacije državnog kapitala u preduzeću „Bosnalijek“ d.d. Sarajevo, mogu se obratiti Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, kaže se u saopćenju Ureda federalnog premijera Mustafe Mujezinovića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik