Presudna godina za "Jat"

Bez autora
Jan 09 2011

Ova godina je presudna za "Jat". Očekuje se okončanje privatizacije, nalaženje strateškog partnera i stvaranje kompanije kojom će se Srbija ponositi. Nacionalni avioprevoznik ulazi u 2011. sa "finansijskom injekcijom" - kreditom od 51,5 miliona evra i ova godina će biti presudna za budućnost srpske aviokompanije.Očekuje se da se tokom 2011. okonča proces privatizacije kompanije, pronađe strateški partner i dugoročno trasira put srpskoj nacionalnoj aviokompaniji kao profitabilnoj i bezbednoj kompaniji, kojom će se Srbija ponositi.

Presudna godina za "Ova godina je presudna za 'Jat'", rekao vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Vladimir Ognjenović.

"Očekuje se okončanje privatizacije, nalaženje strateškog partnera i stvaranje kompanije kojom će se Srbija ponositi", kaže Ognjenović.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Jat ervejza" Vladimir Ognjenović izjavio je da nacionalni avioprevoznik ulazi u 2011. sa "finansijskom injekcijom" - kreditom od 51,5 miliona evra i da će ova godina biti presudna za budućnost srpske aviokompanije.

"Očekujemo da tokom 2011. okončamo proces privatizacije kompanije, pronađemo strateškog partnera i dugoročno trasiramo put srpskoj nacionalnoj aviokompaniji kao profitabilnoj i bezbednoj kompaniji, kojom će se Srbija ponositi", rekao je Ognjenović za Tanjug.

Čelnik "Jat ervejza" očekuje i da će sledeće godine zaposlenima u kompaniji biti obezbeđena "egzistencija i dugoročna budućnost".

Ognjenović je kazao da taj proces neće biti lak i da se odvija u saradnji sa Vladom Srbije.

Vršilac dužnosti direktora "Jata" tvrdi da je nacionalni avioprevoznik povećao opremljenost putničkih kabina u letelicama i da spremno ulazi u poslovnu 2011. godinu.

"Odobreni kredit trošimo namenski uz odobrenje Vlade i očekujemo da ćemo uz pomoć tih sredstava uspeti da potpuno osposobimo našu flotu da bude spremna za izazove naredne letnje sezone, što nam daje optimizam da će broj putnika koji očekujemo u 2011. porasti za minimum pet odsto", dodao je Ognjenović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik