Privatizovanim firmama brži upis prava svojine

Bez autora
Sep 05 2010

Vlada RS u petak je na 49. posebnoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima. Osnovni cilj donošenja Zakona o izmjenama Zakona o privatizaciji državnog kapitala jeste da se privatizovanim preduzećima omogući brži upis prava svojine u javnim knjigama. Vlada RS utvrdila je i Prijedlog zakona o katastru RS, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građevinskom zemljištu RS.

Privatizovanim firmama brži upis prava svojineVlada RS u petak je na 49. posebnoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

- Osnovni cilj donošenja Zakona o izmjenama Zakona o privatizaciji državnog kapitala jeste da se privatizovanim preduzećima omogući brži upis prava svojine u javnim knjigama - navedeno je u saopštenju.

Dodali su da je Vlada RS utvrdila i Prijedlog zakona o katastru RS, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građevinskom zemljištu RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik