Prodaja imovine “Agrokombinata” u Rogatici

Bez autora
Jan 11 2023

Od nekoliko nekretnina “Agrokombinata” u stečaju, nekadašnjeg giganta u Rogatici, koje su bile ponuđene na licitaciji prodat je samo poslovni prostor poznat kao “Supermarket” koji je bio ponuđen za 604.000 maraka.

Rekao je to stečajni upravnik Radomir Jokić, ističući da su zainteresovana bila dva lica, jedno pravno i jedno fizičko.

- Obje ponude su prihvaćene i sada se čeka da prvorangirani uplati ponuđeni i prihvaćeni iznos. Ako on to ne uradi u ostavljenom roku, biće pozvat drugi kupac da izvrši svoju ponudu - istakao je Jokić.

Tek nakon toga “Supermarket” sa svojih 563 kvadratna metra biće predat novom vlasniku, a koje su njegove namjere s tim poslovnim prostorom Jokić ističe da nije poznato.

“Supermarket” je samo dio nepokretne imovine “Agrokombinata” u ukupnoj vrijednosti od 1,6 miliona maraka koja se našla na dobošu.

Bili su ponuđeni i zemljište i objekti bivše klanice po cijeni od 586.000 KM, zatim pekara na lokalitetu bivšeg “Žitoprometa” u gornjem dijelu grada, sa cijenom od 280.000, zemljište “9. stražara” pored puta Mesići - Ustiprača za 42.000, poslovni prostor “Slatko ćoše” za 41.000 i zemljište i zgrada “Zadružni dom” na Borikama za  39.000 maraka.

- Druga licitacija nekretnina “Agrokombinata”, sa neznatnim izmjenama cijena, biće zakazana za februar - naglasio je Jokić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik