Prodaja kompanije Bambi-Banat?

Generalni direktor Bambi-Banata, Miroslav Miletić izjavio je da se razmatra prodaja te srpske konditorske kompanije. Bambi-Banat je na pragu izlaska sadašnjeg vlasnika i početku realizacije strateške ideje da bude u sastavu neke veće grupacije. Bambi-Banat u sastavu ima četiri fabrike, dve u Požarevcu u kojima se proizvode keksi i dve u Vršcu u kojima se proizvode čokolade, čokoladirani i drugi proizvodi sa kakaom. Kompanija Bambi-Banat se uspešno restrukturirala od 2005. godine, kada su je preuzeli investicioni fondovi kojima upravlja Salford. Modernizovana proizvodnja, povećana produktivnost i efikasnost usredsređena je na osnovnu konditorsku delatnost. Bambi-Banat "sada stremi ka višim oblicima strateškog partnerstva, ka multinacionalnim kompanijama, ali do tada, uobičajeno poslovanje se nastavlja", kazao je on dodajući da će se ulagati u racionalizaciju poslovanja, automatizaciju, unapređenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda.

Prodaja kompanije Bambi-Banat?Generalni direktor Bambi-Banata, Miroslav Miletić izjavio je da se razmatra prodaja te srpske konditorske kompanije.

"Bambi-Banat je na pragu izlaska sadašnjeg vlasnika i početku realizacije strateške ideje da bude u sastavu neke veće grupacije", kazao je on u intervjuu agenciji Beta.

Miletić je naveo da Bambi-Banat u sastavu ima četiri fabrike, dve u Požarevcu u kojima se proizvode keksi i dve u Vršcu u kojima se proizvode čokolade, čokoladirani i drugi proizvodi sa kakaom.

Kompanija Bambi-Banat se uspešno restrukturirala od 2005. godine, kada su je preuzeli investicioni fondovi kojima upravlja Salford, istakao je on, navodeći da je modernizovana proizvodnja, povećana produktivnost i efikasnost usredsređena na osnovnu konditorsku delatnost.

Bambi-Banat "sada stremi ka višim oblicima strateškog partnerstva, ka multinacionalnim kompanijama, ali do tada, uobičajeno poslovanje se nastavlja", kazao je on dodajući da će se ulagati u racionalizaciju poslovanja, automatizaciju, unapređenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda.

Miletić je kazao da je Bambi-Banat za prvih devet meseci ove godine povećao prodaju za 21 odsto i prodao za milijardu dinara više proizvoda nego u istom periodu 2009. godine.

Prema njegovim rečima, čokolada i čokoladirani proizvodi doprineli su tom rastu sa 50 odsto, a prodaja keksa je bila veća za 21 odsto, tako da je Bambi-Banat zadržao lidersku poziciju na srpskom tržištu i povećao i izvoz za 20 odsto.

Ostvareni su dobri rezultati na tržištu Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije na kojma je Bambi-Banat među tri najveća konditorska proizvođača, istakao je Miletić.

On je izrazio očekivanje da ce Bambi-Banat ovu godinu završiti kao jednu od najuspešnijih, ali je naglasio da ce nivo uspeha zavisiti od eventualnih novih poskupljenja sirovina.

"Naš plan je da nastavimo sa jakom strategijom rasta u 2011, posebno u regionu", kazao je Miletić. On je naveo da se planira zadržavanje odnosa prodaje dve trećine proizvodnje na domaćem tržištu i izvoza jedne trećine.

"Bambi-Banat je uspeo da osvoji tržište Rumunije, kao i ostvari prvi kontakt sa tržistima Bugarske i nekim tržištima zemalja bivšeg Sovjetskog saveza", kazao je Miletić.

On je naveo i da ne očekuju da to što je hrvatska Altantik grupa preuzela Drogu Kolinsku, u čijem sastavu posluje beogradski Štark, ima uticaj na poslovanje Bambi-Banata i da se ne smatraju ugroženim zbog toga.

To preuzimanje može da dovede do pozitivnog rasta konkurencije na tržištu, ocenio je generalni direktor Bambi-Banata Miroslav Miletić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik