Prodaja "Zlatare Majdanpek" u decembru

Bez autora
Nov 07 2010

Agencija za privatizaciju organizovaće 10. decembra ove godine javno nadmetanje za prodaju "Zlatare Majdanpek" po početnoj ceni od 4.895.000 evra. U oglasu za prodaju imovine koji je objavila Agencija navodi se da će potencijalni kupac biti u obavezi da zadrži svih 377 radnika. Na prodaju se nude pokretna i nepokretna imovina, kao i zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda. Od nepokretnosti kupcima će se ponuditi na prodaju pogon nakita i kovanice sa upravnom zgradom i pogonom održavanja ukupne površine 5.692 kvadrata i pogon ukrasnih proizvoda ukupne površine 1.313 kvadrata. Na 'spisku' su još pogon hemije i metalurgije od 2.012 kvadrata, centralni magacin, poslovni prostor u Beograd u ulici Bulevar Kralja Aleksandara od 547 kvadrata i deset lokala ukupne površine 625,4 kvadrata kao i ostali objekti - garaža, portirnice i pomoćni magacini.

Prodaja "Zlatare Majdanpek" u decembruAgencija za privatizaciju organizovaće 10. decembra ove godine javno nadmetanje za prodaju "Zlatare Majdanpek" po početnoj ceni od 4.895.000 evra.

U oglasu za prodaju imovine koji je objavila Agencija navodi se da će potencijalni kupac biti u obavezi da zadrži svih 377 radnika.

Na prodaju se nude pokretna i nepokretna imovina, kao i zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda.

Od nepokretnosti kupcima će se ponuditi na prodaju pogon nakita i kovanice sa upravnom zgradom i pogonom održavanja ukupne površine 5.692 kvadrata i pogon ukrasnih proizvoda ukupne površine 1.313 kvadrata.

Na 'spisku' su još pogon hemije i metalurgije od 2.012 kvadrata, centralni magacin, poslovni prostor u Beograd u ulici Bulevar Kralja Aleksandara od 547 kvadrata i deset lokala ukupne površine 625,4 kvadrata kao i ostali objekti - garaža, portirnice i pomoćni magacini.

Tu su još i gradjevinsko zemljište od 40.173 kvadrata na kome se stiče svojina, oprema za obavljanje delatnosti i zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda.

Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 8. novembra, a naknada za njeno preuzimanje iznosi 4.000 evra.

Za učešće na nadmetanju neopohodno je uplatiti i depozit od 489.000 evra.

"Zlatara Majdanpek" je bila nekada najveći proizvođač nakita u Jugoslaviji. Pre devedesetih godina "Zlatara" je proizvodila preko 2,4 tone nakita godišnje, od toga preko 50 odsto je izvozila, a najveći deo nakita u izvozu je plasirala na tržište SAD. Takođe izvozila je nakit i u Zapadnu Evropu, Nemačku, Francusku.

I danas "Zlatara Majdanpek" predstavlja veliko ime u Srbiji kao proizvođač nakita i na domaćem tržištu funkcioniše preko sopstvene maloprodajne mreže i veleprodaje. Nekada je poslovala u sistemu RTB Bor kao deo preduzeća Industrija za preradu plemenitih metala, ali se 2003. godine izdvojila kao posebno preduzeće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik