Produžen rok za Jugoremediju

Bez autora
Nov 18 2010

Agencija za privatizaciju je objavila da je do 1. decembra produžen rok za pridruživanje akcija zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija. Minimalna cena po kojoj će biti ponuđene sve pridružene akcije Jugoremedije je 15 evra po akciji. Mali akcionari Jugoremedije pozvani su da svoje akcije pridruže akcijama Akcionarskog fonda i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje, kako bi se postigla što veća cena na tenderu koji će biti objavljen posle zatavaranja ponude o formiranju zajedničkog paketa akcija. U vlasništvu Akcionarskog fonda je 31,95 odsto akcija Jugoremedije, vlasnik 9,96 odsto kapitala tog preduzeća je Fond PIO, a preostalih 58 odsto akcija je u vlasništvu malih akcionara. Ugovor o prodaji Jugoremedije makedonskoj firmi Jaka 80 raskinut je u junu 2006. godine. Jaka 80 je na aukciji u septembru 2002. godine kupila 41,93 odsto akcija Jugoremedije po ceni od 959,5 miliona dinara.

Produžen rok za JugoremedijuAgencija za privatizaciju je objavila da je do 1. decembra produžen rok za pridruživanje akcija zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija.

Minimalna cena po kojoj će biti ponuđene sve pridružene akcije Jugoremedije je 15 evra po akciji.

Mali akcionari Jugoremedije pozvani su da svoje akcije pridruže akcijama Akcionarskog fonda i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje, kako bi se postigla što veća cena na tenderu koji će biti objavljen posle zatavaranja ponude o formiranju zajedničkog paketa akcija.

U vlasništvu Akcionarskog fonda je 31,95 odsto akcija Jugoremedije, vlasnik 9,96 odsto kapitala tog preduzeća je Fond PIO, a preostalih 58 odsto akcija je u vlasništvu malih akcionara.

Ugovor o prodaji Jugoremedije makedonskoj firmi Jaka 80 raskinut je u junu 2006. godine. Jaka 80 je na aukciji u septembru 2002. godine kupila 41,93 odsto akcija Jugoremedije po ceni od 959,5 miliona dinara.

Većinski vlasnik Jake bio je Jovica Stefanović koji je nedavno uhapšen u istrazi poslovanja beogradske farmaceutske kompanije Srbolek čiji je bio suvlasnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik