Prva licitacija za prodaju imovine Jelšingrada do kraja maja

Bez autora
Apr 29 2010

Prva licitacija za uvjetnu prodaju imovine banjalučke Fabrike alatnih mašina Jelšingrad kupcu koji će u narednih pet godina morati zadržati osnovnu djelatnost i zaposliti 100 radnika, može se očekivati do kraja maja. Većina povjerilaca je prekjučer na ročištu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci prihvatila stečajni plan firme, kojim je predviđena reorganizacija, a radnici su ocijenili da je ovo veliki dan za njih i prekretnica u daljnjem poslovanju nekadašnjeg giganta. Za plan reorganizacije bili su radnici, država i povjerioci iz grupe poslovanja, dok su protiv bile banke, koje su i najbrojniji povjerioci u ovoj banjalučkoj firmi, dok slijede potraživanja Porezne uprave Republike Srpske i radnika. Ukupna priznata potraživanja povjerilaca iznose 27,35 miliona maraka, a planom reorganizacije predviđeno je da se imovina unovči i da se iz ostvarene cijene namire troškovi stečajnog postupka te potraživanja u procentu u kojem to bude moguće.

Prva licitacija za prodaju imovine Jelšingrada do kraja majaPrva licitacija za uvjetnu prodaju imovine banjalučke Fabrike alatnih mašina Jelšingrad kupcu koji će u narednih pet godina morati zadržati osnovnu djelatnost i zaposliti 100 radnika, može se očekivati do kraja maja, ocijenio je stečajni upravnik ove firme Aleksa Nježić.

Većina povjerilaca je prekjučer na ročištu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci prihvatila stečajni plan firme, kojim je predviđena reorganizacija, a radnici su ocijenili da je ovo veliki dan za njih i prekretnica u daljnjem poslovanju nekadašnjeg giganta.

Za plan reorganizacije bili su radnici, država i povjerioci iz grupe poslovanja, dok su protiv bile banke, koje su i najbrojniji povjerioci u ovoj banjalučkoj firmi, dok slijede potraživanja Porezne uprave Republike Srpske i radnika.

Ukupna priznata potraživanja povjerilaca iznose 27,35 miliona maraka, a planom reorganizacije predviđeno je da se imovina unovči i da se iz ostvarene cijene namire troškovi stečajnog postupka te potraživanja u procentu u kojem to bude moguće. Veći dio imovine, koju čine proizvodna hala, mašine i oprema, bit će prodat strateškom partneru javnom prodajom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik