Rad na rešavanju problema preduzeća iz privatizacionog portfelja

Bez autora
Dec 11 2022

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta sastao se danas sa direktorima preduzeća iz privatizacionog portfelja tog ministarstva kako bi se upoznao sa njihovim problemima i predstavio im plan za ubrzanje procesa privatizacije.

Basta je ukazao na to da proces privatizacije u Srbiji traje veoma dugo, dodavši da će uložiti napor da se pronađe rešenje za 58 preduzeća koja su ostala u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede.

Sledeća godina će biti teška zbog globalnih neizvesnosti i energetske krize. Cilj je da, uz našu pomoć, sačuvate radna mesta i da rešavamo postojeće probleme, poručio je ministar.

On je naveo da stečajni postupak može da bude rešenje koje dovodi do pokretanja poslovne aktivnosti kompanija i, kao što se u velikom broju slučajeva već pokazalo, novog zapošljavanja, istakavši da je važno da ti procesi ne traju po 10 godina.

Direktori preduzeća su kao probleme naveli energetsku krizu, male plate i administrativne prepreke.

Ministar je zatražio od svih direktora koji su prisustvovali sastanku da mu pošalju predloge rešenja za probleme njihovih preduzeća, koje će njegov tim razmotriti.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović, pomoćnik ministra zadužen za Sektor za privatizaciju, stečaj i industrijski razvoj Dragan Ugrčić i posebna savetnica ministra Mirjana Filipović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik