Raskinut ugovor o privatizaciji Prosvete iz Niša

Bez autora
Aug 31 2010

Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o prodaji grafičko-izdavačkog preduzeća Prosveta iz Niša niškom preduzeću NINI, u vlasništvu bisnismena Jovice Stefanovića. Sindikat traži podršku države u očuvanju resursa kompanije i nalaženje novog strateškog partnera. "Tražimo energičnu i brzu reakciju svih nadležnih organa kako bi bili sačuvani resursi, kako bi oživela proizvodnja i bila vraćena uništena i otuđena imovina. Zahtevaju i da Stefanoviću bude oduzeta sva imovina kako bi bila nadoknađena nemerljiva šteta koju je svesno učinio preduzeću Prosveta. Sindikat traži i da protiv Stefanovića bude pokrenut krivični postupak zbog više krivičnih dela pljačke društvene imovine, utaje i izbegavanja obaveza prema radnicima i državi, laži i prevara, zastrašivanja zaposlenih. Agencija je raskinula ugovor jer i posle ostavljanja naknadnih rokova kupac nije ispunio ugovorne obaveze investiranja. Prosveta je prodata 2005, a kupac je preuzeo obavezu da će u roku od 12 meseci od dana zaključenja ugovora investirati 80,909 miliona dinara u to preduzeće i da će u roku od pet godina od dana zaključenja ugovora obezbediti kontinuitet poslovanja preduzeća.

Raskinut ugovor o privatizaciji Prosvete iz NišaAgencija za privatizaciju raskinula ugovor o prodaji grafičko-izdavačkog preduzeća Prosveta iz Niša niškom preduzeću NINI, u vlasništvu bisnismena Jovice Stefanovića, saopštio sindikat tog preduzeća.

Sindikat traži podršku države u očuvanju resursa kompanije i nalaženje novog strateškog partnera. "Tražimo energičnu i brzu reakciju svih nadležnih organa kako bi bili sačuvani resursi, kako bi oživela proizvodnja i bila vraćena uništena i otuđena imovina", navodi se u saopštenju sindikata.

Zahtevamo i da Stefanoviću bude oduzeta sva imovina kako bi bila nadoknađena nemerljiva šteta koju je svesno učinio preduzeću Prosveta, navodi sindikat.

Sindikat traži i da protiv Stefanovića bude pokrenut krivični postupak zbog više krivičnih dela pljačke društvene imovine, utaje i izbegavanja obaveza prema radnicima i državi, laži i prevara, zastrašivanja zaposlenih.

Agencija je raskinula ugovor jer i posle ostavljanja naknadnih rokova kupac nije ispunio ugovorne obaveze investiranja.

Prosveta je prodata 2005, a kupac je preuzeo obavezu da će u roku od 12 meseci od dana zaključenja ugovora investirati 80,909 miliona dinara u to preduzeće i da će u roku od pet godina od dana zaključenja ugovora obezbediti kontinuitet poslovanja preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik