Savjetnik sređuje hotele Živogošće i Podgoru prije prodaje

Bez autora
Oct 21 2010

Upravni odbor Hrvatskoga fonda za privatizaciju u srijedu je odlučio da neće raspisivati nove natječaje za neka društva iz turističko-ugostiteljskog sektora koja se neuspješno prodaju već godinama nego će potražiti novi model osiguranja njihova opstanka. Do daljnjeg HFP neće raspisivati nove natječaje za Hotele Živogošće i Hotele Podgora koji ni na posljednjem natječaju nisu pronašli nove vlasnike. Riječ je o hotelima na izvrsnim lokacijama koji sada jesu nelikvidni, ali obveze su im još uvijek manje od vrijednosti njihove imovine. Ne može se dopustiti da se takvi hoteli prodaju za 2 ili 3 milijuna kuna zbog sadašnjih problema. Treba odrediti ciljnu skupinu kupaca kojoj će se hoteli dobro predstaviti te će im se postaviti uvjeti koji im mogu odgovarati. Hoteli propadaju pa se planira angažman savjetnika koji bi izradio plan restrukturiranja i uvjeta za uspješno poslovanje i dokapitalizaciju.

Savjetnik sređuje hotele Živogošće i Podgoru prije prodajeUpravni odbor Hrvatskoga fonda za privatizaciju u srijedu je odlučio da neće raspisivati nove natječaje za neka društva iz turističko-ugostiteljskog sektora koja se neuspješno prodaju već godinama nego će potražiti novi model osiguranja njihova opstanka.

Do daljnjeg HFP neće raspisivati nove natječaje za Hotele Živogošće i Hotele Podgora koji ni na posljednjem natječaju nisu pronašli nove vlasnike.

– Riječ je o hotelima na izvrsnim lokacijama koji sada jesu nelikvidni, ali obveze su im još uvijek manje od vrijednosti njihove imovine. Ne možemo dopustiti da se takvi hoteli prodaju za 2 ili 3 milijuna kuna zbog sadašnjih problema – rekao nam je predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak te dodao kako treba odrediti ciljnu skupinu kupaca kojoj će se hoteli dobro predstaviti te će im se postaviti uvjeti koji im mogu odgovarati.

– Hoteli propadaju pa planiramo angažman savjetnika koji bi izradio plan restrukturiranja i uvjeta za uspješno poslovanje i dokapitalizaciju – dodao je V. Duvnjak.

Ministar gospodarstva i član UO HFP-a Đuro Popijač rekao je da od 2006. do danas nije privatizirano ni jedno turističko društvo te da valja potražiti nov način osiguranja njihove budućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik