Slovaci kupuju Olimpijski centar na Bjelolasici

Bez autora
Jan 13 2021

Gotovo sedam godina nakon otvaranja stečaja u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica i dvadesetak pokušaja njegove prodaje na pripadajućim natječajima, slovačka tvrtka Bioelektro Energy u postupku je kupnje centra za četiri milijuna i 578 tisuća kuna.

Naime, Visoki trgovački sud odbacio je ovih dana žalbu zagrebačke tvrtke Benek na odluku Trgovačkog suda u Zagrebu iz listopada prošle godine da se ponuda Bioelektro Energyja na posljednjem natječaju za prodaju HOC-a prihvati kao najpovoljnija.

Na taj način stečeni su uvjeti da slovački kupac s državom sklopi ugovor o prodaji HOC-a Bjelolasica. Ako dođe do očekivane kupoprodaje, nameće se pitanje kakvi su planovi Bioelektro Energyja na Bjelolasici, odnosno može li se očekivati da nekoć omiljena destinacija hrvatskih sportaša u pripremama za velika natjecanja ponovno bude spremna za prihvat sportaša i ostalih gostiju te stekne negdašnju reputaciju i ugled. Prema odredbama natječaja na kojem je ponuđena kupnja nekretnina na Bjelolasici, kupac nije u obvezi ponuditi biznis-plan za Olimpijski centar, nego samo platiti traženi iznos.

U gradskoj upravi Ogulina, na čijem se području nalazi HOC Bjelolasica, kažu nam da su pokušali stupiti u kontakt sa slovačkim investitorom kako bi se upoznali s njihovim planovima, no, ističu, Michal Vasek iz tvrtke Bioelektro Energy poručio im je kako se čeka završetak spomenutog žalbenog postupka na sudu.

Slovaci su, kako neslužbeno doznajemo, u nekoliko navrata bili na Bjelolasici i najavili kako planiraju ponovno otvoriti centar sa svim sadržajima koje je imao prije stečaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik